Disse skal ri for Norge i St. Gallen

Fem norske ryttere kunne feire 17. mai med kunnskap om at de er rytterne som skal representere Norge i årets første Longines FEI Jumping Nations Cup ™ i den europeiske førstedivisjonen, i sveitsiske St. Gallen 3. til 6. juni. Det norske laget til Longines EEF Jumping Nations Cup ™ kommende helg i danske Uggerhalne er også endret – enda en pur ung rytter har kommet inn på listen.

Foto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

De fem rytterne som skal til St. Gallen er Victoria Gulliksen (Drammen og Omegn Rideklubb), Therese Søhol Henriksen (Sarpsborg og Omegn Rideklubb), Marie Valdar Longem (Bærum Rideklubb), Fredrik B. Seim (Drammen Ryttersportsklubb) og Cecilie Hatteland (Soma Ryttersportsklubb).

Målet er første divisjon også i 2023

Etter St. Gallen kommer det raskt nye muligheter til å sanke poeng, allerede 9. til 12. juni er det CIO5*-stevne i polske Sopot. Også hit skal et norsk lag ta turen.

-Vi har fire nasjonshoppinger i første divisjon samt en finale på programmet – og så har vi VM i Herning i Danmark. Vi har som mål å kvalifisere til første divisjon også i 2023 – og vi satser på å ha lag i VM. I år endres reglene for nasjonshopping noe – det blir tøffere konkurranse om å gå videre idet i år vil syv av ti gå videre, å ha godt med krefter da, vil være viktig, sier landslagsleder Mikael Kolind.

Finalen er i Barcelona 29. september til 2. oktober.

Yngre krefter med på seniornivå i Uggerhalne

Førstkommende helg skal et norsk lag i ilden i Uggerhalne utenfor Aalborg i Danmark, i Longines EEF Jumping Nations Cup ™ som tilsvarer andre divisjon i Europa av Nations Cup. 20 år gamle Mira Høidal fra Fredrikstad og Omegn Rideklubb var femtemann på laget, men når lagrytter Johan-Sebastian Gulliksen er forhindret fra å delta, rykker hun opp som fjerderytter. Inn som femterytter kommer i stedet 21 år gamle Ada Braaten Johnsen fra Drøbak Rideklubb. Begge disse to unge rytterne søkte tidligere i år på opptak til a Young Riders Academy, men kom ikke med blant de som gikk videre. Muligheter til å utvikle seg videre på den veien de allerede er godt inne på allerede får de begge to nå ved at de er tatt ut til nasjonshopping for Norge på seniornivå.

Ada Braaten kommer inn som ny femtemann på det norske laget ved Longines EEF Jumping Nations Cup i Aalborg førstkommende helg. (Foto: NRYF)

De øvrige rytterne på det norske laget er Pål Flam, Therese Søhol Henriksen og Fredrik B. Seim.

Ved CSIO3*-stevnet i Danmark, møter Norge på lag fra Finland, Frankrike, Japan, Litauen, Polen, Sverige, Tyrkia og Danmark når de fredag ettermiddag skal i ilden.

Neste mulighet i Longines EEF Jumping Nations Cup ™ kommer for Norges del, som inngår i region Nord, på hjemmebane ved CSIO3*-stevnet i Drammen 9. til 12. juni.

Start- og resultatlister Longines EEF Jumping Nations Cup Aalborg