Disse hestenavnene var mest populære i 2022

Hva skal hesten hete? Agria Dyreforsikring har samlet en liste på de 40 mest populære hestenavnene for 2022. Er navnet til hesten din på listen?

av
Ekstern part
Agria Dyreforsikring gir deg de mest populære hestenavnene i 2022. (Foto: iStock)

Pressemelding Agria Dyreforsikring

Trenger du hjelp til å velge navn til din fremtidige hest? Ønsker du å styre unna de mest populære navnene? Eller kanskje du bare vil sjekke om navnet til hesten din trender nå?

Uansett hva tilfellet er for akkurat deg, så er det ingen tvil om at det å finne det rette hestenavnet er en viktig oppgave. Dette er jo tross alt et navn vi dyreeiere tenker på og sier mange ganger hver dag.

– Når vi sammenligner navnekåringen med Sverige og Danmark, så er det ett navn alle de tre skandinaviske landene er enige om at fortjener en plass på pallen. Nemlig det flotte navnet Lukas, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

- Når vi sammenligner navnekåringen med Sverige og Danmark, så er det ett navn alle de tre skandinaviske landene er enige om at fortjener en plass på pallen. Nemlig det flotte navnet Lukas, sier Marianne Broholm Einarsen i Agria Dyreforsikring. (Foto: Agria Dyreforsikring)

Nye navn på årets liste

Omtrent halvparten av navnene på årets liste finner vi igjen på fjorårets liste. De navnene som har rykket opp på popularitetsskalaen i år er navn som Diva, Lykke, Beauty, Balder, Eros og det joviale navnet Amigo.

Topp 20 navn på hopper i Norge:

 1. Luna
 2. Iris
 3. Cassandra
 4. Maja
 5. Mira
 6. Diva
 7. Frøya
 8. Ronja
 9. Stella
 10. Embla
 11. Athena
 12. Aurora
 13. Bella
 14. Lykke
 15. Molly
 16. Amy
 17. Annika
 18. Athene
 19. Beauty
 20. Bonnie

Topp 20 navn på hingster/vallaker i Norge:

 1. Lukas
 2. Odin
 3. Birk
 4. Balder
 5. Casper
 6. Hero
 7. Aragon
 8. Festus
 9. Pilgrim
 10. Tordensky
 11. Amigo
 12. Cæsar
 13. Emil
 14. Eros
 15. Figaro
 16. Harley
 17. Herkules
 18. Kasper
 19. Knerten
 20. Loke

Om navnestatistikken

Agria Dyreforsikring er Norges eneste forsikringsselskap kun for dyr. I mange år på rad har de samlet inn og kåret de mest populære hunde-, katte- og hestenavnene. Når noen kjøper forsikring til sitt dyr registreres det navnet som eieren bruker til daglig, i tillegg til eventuelt stamtavlenavn. Det er de daglige navnene som er med i kåringen. Listen baserer seg på alle hester som er forsikret i Agria Dyreforsikringer per desember 2022. Alle typer hester og ponnier er med.