Disse fikk Norges Rytterforbunds Fortjenestenål

-Som president er det noen oppgaver som er spesielt morsomme og gledelige, som det å dele ut medaljer i norgesmesterskapene i alle våre grener. Men spesielt morsomt og gledelig er det også å hedre ressurspersoner som har gjort en stor innsats for sporten gjennom mange år, sa president Tore Sannum da han under lørdagens middag i forbindelse med Ryttertinget hadde fem «Norges Rytterforbunds Fortjenestenåler» å dele ut. Disse gikk til Terje Olsen Nalum, Eivind Kjuus, Elin Heistad, Steinar Håkonsen og Franz Kasin.

Den første fortjenestenålen ble delt ut av president Tore Sannum til Terje Olsen Nalum. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Norges Rytterforbunds Fortjenestenål er innstiftet for å belønne fortjenestefull virksomhet til ryttersportens fremme. Årets mottagere har på ulike områder gjennom mange år bidratt både til rytterglede og til utvikling av hestesporten. – Det er en ære å få dele ut denne utmerkelsen til disse fem, sa presidenten.

Terje Olsen Nalum:

Terje har lang erfaring som sprangrytter, han har vært sprangbanebygger i flere tiår og har siden 2007 hatt status som internasjonal sprangbanebygger i FEI. Han er medlem av Jarlsberg og Melsom Rideklubb, han har vært medlem og leder i sprangbanebyggerkomiteen og han er kurslærer ved sprangbanebyggerkurs. Han har i to perioder vært medlem av sportsutvalg sprang.

Eivind Kjuus:

Eivind var «gründeren» og en initiativtaker til utvikling og etablering av Mounted Games som gren i Norges Rytterforbund. Eivind, som i dag har sin tilhørighet i Holmestrand og omegn Rideklubb, har innehatt rollen som leder av sportsutvalg Mounted Games i åtte år, han er utdannet dommer og er kurslærer. I tillegg er han steward 2.

Elin Heistad:

Elin, som er medlem i Skedsmo Rideklubb, har lang erfaring som konkurranserytter, er trener og TD innenfor feltrittsporten. Hun er feltbanebygger og kurslærer for TD og har vært medlem og leder for sportsutvalg feltritt, medlem av NRYF trenerkomite og er kurslærer på NRYFs trenerkurs. Hun var initiativtaker til Knøttecup i feltritt og har fortsatt et stort engasjement for dette.

Steinar Håkonsen:

Steinar, som er medlem i Råde og Onsøy Rideklubb, har lang erfaring fra klubb og kretsarbeid og har siden 2012 vært medlem av NRYFs anleggsutvalg. Han har fra samme tidspunkt også vært anleggsveileder for NRYF der han på frivillig basis har bistått klubber med gode råd og tips ved det å bygge anlegg, enten det gjelder stall, ridehall eller utebane.

Franz Kasin:

Franz Kasin, medlem i Bærum Rideklubb, har lang fartstid i ryttersporten, både gjennom egen oppvekst og ikke minst gjennom egen familie der alle har et stort engasjement for ryttersporten både som utøvere, teknisk personell og tillitsvalgte. Han har i en årrekke vært Norges Rytterforbunds medisinsk ansvarlige og har i flere perioder vært medlem av FEIs Medical Committee. De fleste av oss har sett ham i aksjon som medisinsk ansvarlig på flere av de største stevnene i Norge.

Franz Kasin hadde ikke anledning til å møte til lørdagens utdeling, men vil få overrakt nålen ved en senere anledning. (Arkivfoto: NRYF)