Dina og Martine leder i Ypäja

Etter ponniene har vært i aksjon på dressur- og sprangbanen i finske Ypäja, er det norske Dina Fladeby som ligger i tet før morgendagens avgjørende terreng. Det samme gjør det norske jr/ur-lag etter dagens dressur.

Martine Sæteråsen og tyskavlede Dorne's Diva (Donauklang x Carpalo 2, oppdretter Franziska Nebel) ligger først etter dressuren i Finland (arkivfoto: Caroline Nome).
av
Åse-Berit Jamne

Etter gårsdagens andreplass i dressur, skulle Dina Fladeby i dag rykke ytterligere en plass opp og rett i tet på ponnien Shadow. Det klarte hun da de sammen prikket inn nullen i protokollen på sprangbanen. Dermed beholdt de 31.2 i straff, og har nå en hårfin ledelse foran hjemmehåpet Inkeri Laiho på Ewan Stone som ligger rett bak på 31.6 straffepoeng.

Leder lagkonkurransen

Det forundrer ingen hvis den sterke prestasjonen til vår ponnirytter inspirerte juniorer og unge ryttere. Etter dagens dressur har det norske flagget festet seg tett i tett i toppen av resultatlisten. Norge leder nå lagkonkurransen før de to siste øvelsene.

Martine Sæteråsen gjorde det best av alle de 39 startende. Hun endte med sterke 29 i straff på sin makker Dorne's Diva (Donauklang x Carpalo 2, oppdretter Franziska Nebel). Så kommer de andre - på rekke rad - og marginene er ørsmå. Andrea Løseth Moheim og Annaharvey Springbok (Ricardo x Cavalier Royale, oppdretter Henry Deverell) ligger på fjerdeplass med 30,9 i straff, mens vi finner Milla Bjervig og Stellor Quick Change (Olympic Lux x Religiously xx, oppdretter Niki Potterton) på 7. plass med 32,4 straffepoeng.

Seniorene har også hatt sin dressurprøve i dag. Hans Bauer og Præstegårdens Leopold (Londonderry x Temple Wind xx, oppdretter Kurth Carlsson) leverte et fint program, og kunne notere seg 30,8 i straff. Det holdt til en foreløpig 5. plass blant de 22 startende.

For ponniene faller avgjørelsen etter terrenget lørdag. Ekvipasjene som skal gå junior/unge ryttere og senior har sprangprøve i morgen, før det hele avgjøres i terrenget på søndag.

- Start- og resultatlister

Dina Fladeby og Shadow topper etter dressur og sprang i Nordisk Baltisk mesterskap (arkivfoto: NRYF).