Dette skjer denne helgen

Det sportslige høydepunktet med norsk innslag denne internasjonale stevnehelgen er ny World Cup-runde, denne gang i Madrid. En ung norsk rytter skal ri for Norge – Victoria Gulliksen. Ellers denne helgen er flere norske ryttere med ved internasjonale stevner, både i sprang og i dressur.

Victoria Gulliksen representerer Norge ved World Cup-stevnet i Madrid denne helgen. (Foto: FEI)
av
Rebecca Ballestad-Mender

IFEMA Madrid Horse Week rommer den fjerde runden av FEI World Cup i den vest-europeiske ligaen i sprang samt den tredje runden av World Cup for dressurrytternes del. Konkurransene begynner fredag 26. november, for dressurrytterne går World Cup da i gang med det korte Grand Prix-programmet. Tidspunktet er satt til 16.30.

Lørdag skal dressurrytterne ri sin freestyle klokken 16.00.

Gjennom hele helgen går det flere 5*-sprangklasser før det kulminerer søndag med Longines FEI Jumping World Cup ™ Grand Prix City of Madrid klokken 13.00.

Til Madrid har Victoria med seg hestene Papa Roach og Belle Fayvinnia.

Norge har også utøvere på internasjonale sprangbaner i Oliva (Spania), Barczewo (Polen), Opglabbeek (Belgia) og Barcelona (Spania) denne helgen.

Dressur og innendørs feltritt

Siri Thelle Tønnesen/Bonifatius. (Foto: NRYF)
Anine Mørch Aas/Maserati. (Foto: NRYF)

To norske unge dressurryttere er blant deltagerne i det internasjonale stevnet Aachen Young Stars for aldersbestemte klasser i Aachen – Anine Mørch Aas har med seg sin Maserati og Siri Thelle Tønnesen har med seg sin Bonifatius.

På andre siden av kjølen er det en stor sportshelg – i Stockholm er det tid for Sweden International Horse Show i Friends Arena. Ingen norske ryttere deltar i sprang- eller dressurklassene der, men en norsk feltrittutøver er klar for innsats. Sammen med noen av Europas beste i grenen skal Emilie Lindgren Laumann/Heinsgårdens Chillo ut i innendørs feltritt søndag kveld!

Emilie Lindgren Laumann/Heinsgårdens Chillo. (Foto: Trine Meiningen)