Dette er mitt beste resultat noensinne

Johan-Sebastian Gulliksen var sammen med Equine America It’s me des Saules en del av startfeltet i søndagens CSI4* World Cup-klasse i den nord-amerikanske ligaen i Florida. Det gjorde han likeså godt at det ble dobbelt null og en femteplass. – Dette er mitt beste resultat noensinne, jeg er bare sykt fornøyd, sier en lykkelig Gulliksen i Ocala, USA.

-Mitt beste resultat noensinne, sier Johan-Sebastian Gulliksen om søndagens femteplass i World Cup-klassen i den nord-amerikanske ligaen søndag sammen med Equine America It's me des Saules. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Klassen på Live Oaks International i Ocala, Florida, bød de 38 startende på den åttende og siste kvalifiseringen i den nord-amerikanske ligaen. Johan-Sebastian har en stund oppholdt seg i USA, og stått for flere fine runder og gode resultater sammen med sine «rising stars» Equine America It’s med des Saules og Mylord Myles.

Topp 5 i en World cup - det er rett og slett en drøm


Dette hadde jeg ikke forventet

Det var Equine America It’s me des Saules, en ni år ung vallak e. Best of Nec M-G C Leuze/President, som var makkeren i søndagens 1,60 m klasse, der tyske Olaf Petersen, Jr. var banebygger. 11 ekvipasjer klarte grunnomgangen feilfritt – og Johan-Sebastian red klokt og var blant disse med sin stortgalopperende vallak. I omhoppingen var det kun fem som klarte å gjenta den feilfrie bedriften. Johan-Sebastian gjorde det på tiden 43,71 sekunder, og det ga en femteplass i klassen. Individuell europamester i 2021 – og lagsølvvinner samme år - Andre Thieme fra Tyskland har Ocala som base om vinteren. Etter å ha blitt nummer to i 2020 og tre i 2022, kunne han nå klatre helt til topps sammen med sin gullhest fra EM, hoppen DSP Chakaria (Chap/Askari). De to fullførte sin feilfrie runde på 38,28 sekunder.

Johan-Sebastian Gulliksen ranker søndagens resultat som sitt livs beste resultat – så langt.

-Det var helt fantastisk, jeg hadde ikke forventet dette her. Dette er mitt beste resultat noensinne. Topp 5 i en World Cup, det er rett og slett en drøm, fastslår Lier-rytteren etter at premien er et faktum.

-Det var helt fantastisk, jeg hadde ikke forventet dette her, sier Johan-Sebastian. (Arkivfoto: NRYF)

Har klatret opp i klassene sammen

Den nå ni år gamle vallaken er belgiskfødt og har Eric Legat som oppdretter. Farshingsten Best of Nec M-G C Leuze har igjen velkjente hingster som Indoctro og Darco å vise til i de neste rekkene. Moren Top-Top des Saules er etter den hollandske hingsten President, som igjen er etter hingsten Clinton. På hoppens morside kommer Selle Francais-hingsten Double Espoir inn.

I vallakens internasjonale debut som seksåring ble han ridd i noen 1,10-1,20 m klasser av belgiske Marine Scauflaire, men irske Harry Allen tok fort over tøylene på fuksen. Litt i samarbeid med broren Bertram ble vallaken tatt opp i 1,35-1,40 m før Johan-Sebastian Gulliksen ble neste rytter. Første internasjonale start på denne ekvipasjen ble CSI2*-stevnet i Telenor Arena i oktober 2021. Deretter har de sammen sanket rutine og erfaring på 1,40 m nivå – og klatret i klassene. Første 1,50 m klasse var under CSIO5*-NC i Falsterbo i fjor, første 1,60 var i begynnelsen av mars i Wellington i år – så klinker de til i sin første World Cup-klasse og andre 1,60 m med dobbelt null og femteplass.

– Jeg er bare sykt fornøyd – hesten min, han hoppet helt fantastisk. Og ikke minst er det fantastisk å gjøre dette med en hest jeg har produsert selv, jeg har ridd ham siden han var 6 år gammel, oppsummerer han. - Ja, dette var helt fantastisk, bare helt overveldende. Sykt gøy!

-Ikke minst er det fantastisk å gjøre dette med en hest jeg har produsert selv, sier Johan-Sebastian etter femteplassen i USA. (Arkivfoto: NRYF)

Resultater