Distanse

Dette er Lenes utsikt på lørdag

Lene Hammeren ser vanligvis veien fremover mellom de brune ørene til Arash hjemme i Mogreina i Ullensaker. Men nå er denne utsikten byttet ut med ørkenen i Saudi Arabia: Lørdag morgen legger de ut på 120 kilometer i ørkenen i "Custodian of the two Holy Mosques – Fursan Cup 2024».

hest / Norges Rytterforbund
Lene Hammeren og Arash er klare for 120 km i ørkenen i Saudi Arabia. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Tidlig i desember mottok Lene Hammeren en førjulsgave – da tikket en invitasjon til «Custodian of the two Holy Mosques – Fursan Cup 2024» i Al Ula, Saudi Arabia inn. Den invitasjonen fikk hun på bakgrunn av sin sterke presentasjon i CEI3* 160 km i Ermelo, september 2023.

Toppryttere fra hele verden er på plass på stevnestedet som skal være vertskap for VM i 2026. Hele 51 nasjoner er representert i Al Ula, og hele 30 % av deltagerne er kvinnelige ryttere, hvilket er en høyere andel enn man vanligvis ser. Lørdag står CEI2* 120 kilometer på programmet, søndag skal det ris CEI3* 160 kilometer.

hest / Norges Rytterforbund
Dagene i Al Ula har blitt brukt til å forberede hest, rytter og grooming team til lørdagens viktige oppgaver. (Foto: Privat)

Lene og Arash, en 14 år gammel norskfødt arabervallak (Bumar/Ra Zanthoz, oppdretter Merete og Marianne Kjeldsen) har som sine konkurrenter brukt flere dager på å akklimatisere seg og forberede seg i treningsløypene i Al Ula. I dag har Arash passert forkontrollen, og de siste forberedelser for rittet er gjort. Nesten 200 ekvipasjer stiller til start klokken 07 lokal tid, hvilket er klokken 05 norsk tid.

Lene er ikke alene om å være norsk i Al Ula; i teamet sitt har hun Klaus Berge og Tonje Danielson for grooming-oppgavene, og også Jan Fredrik Furøy er også på plass i Al Ula, som «Foreign Judge».

Rittet streames live her

Online resultater finner du på Yamamah-appen

Relaterte artikler