Det var veldig utfordrende, men jeg ble positivt overrasket

Mathilde Merethe Klaesson kan krysse av for «svært godt gjennomført» etter innsatsen under CDI4*-stevnet i Hamburg i helgen. Det krysset gjelder både henne selv og hennes firbente partner Sandbæks Rio El som i går ble beste hest under hestebytte-klassen German Dressage Derby.

av
Rebecca Ballestad-Mender
-En veldig bra helg, oppsummerer Mathilde Merethe Klaesson etter helgen i Hamburg der hun tok med seg en seier, en andreplass - og en "beste hest" tittel til Sandbæks Rio El. (Foto: Privat)

-En veldig bra helg, er fire enkle ord Mathilde bruker om helgen i Hamburg der hun innledet med andreplass i Grand Prix torsdag og deretter tok seieren i Grand Prix Special lørdag – og legg til personbeste i internasjonal Grand Prix.

Søndag sto hun og Rio overfor en helt ny opplevelse i form av German Dressage Derby. – Det gikk ut på at de tre beste fra Grand Prix’en torsdag skulle ri hverandres hester i en Grand Prix-klasse, forteller rytteren.

Rytterne red sin egen hest først, og her gikk det helt strålende for Mathilde og Rio igjen, de fikk beste prosent av samtlige ekvipasjer i form av 71,433 %.

Etter innsatsen på Rio overtok Mathilde hesten San Simeon (OLD), som til daglig ris av tyske Felix Kneese.

-Han var veldig stor, begge de to andre hestene var veldig store, og det var en utfordring for meg som jo ikke er så stor, ler Mathilde. – Men det gikk veldig bra med begge to synes jeg!

Gangen i det hele var at hver rytter fikk åtte minutters oppvarming/bli kjent med på de ukjente hestene.
– Da fokuserte jeg mest på seriene, for det er egentlig ganske vanskelig å få til på nye hester. Den ene slet jeg litt med å få til å piaffe, men det gjorde alle de andre også. Vi red et eget Derby-program, det var en litt forenklet versjon av Grand Prix, men det inneholdt hele pakka – piaff, passage, 15 enere, ni toere. Det var veldig utfordrende, men jeg ble positivt overrasket over hvordan jeg fikk til de andre hestene, sier Mathilde. – Og så ble jo Rio den beste hesten – han er virkelig verdens beste Rio!

Den noe uvanlige konkurranseformen som German Dressage Derby tok Sandbæks Rio El med storm - han ble beste hest.