Det var Simons tur denne gangen

Simon Yde lå i ledelsen før finalehelgen i Kingsrød Grand Prix Cup – lørdag kveld på Melsom utenfor Tønsberg banket han inn både klasseseier, sammenlagt seier og sammenlagt andreplass. Dermed blir en 2-hesters bil og en hestehenger fra Kingsrød Trading hans for et år.

Simon Yde/Ecuador Z var eneste ekvipasje som klarte to feilfrie runder i finalen av Kingsrød Grand Prix Cup på Melsom. Foto: Kristian Strøm
av
Rebecca Ballestad-Mender

Gjennom hele sesongen har Simon Yde, som representerer Fana Hestesportsklubb, sanket inn toppresultater i denne cupen. På den flotte arenaen som Jarlsberg og Melsom Rideklubb disponerer på Melsom briljerte han i dag med sin ni år gamle hingst Equador Z e. Eldorado van de Zeeshoek/Quaprice Z. Da Simon og Equador skulle ut i grunnomgangen over de 1,45 m høye hinderne, var det ingen som hadde klart å sette nullen før ham – og denne ekvipasjen var siste par ut av 14. Applausen runget derfor i den store hallen idet de to seilte feilfritt over siste hinder - et imponerende godt resultat på en bane som ga våre beste ryttere oppgaver helt fra start til slutt.

Fire ekvipasjer gikk videre til omhopping i denne Winning Round-klassen. Martine Myhrer Dyngeland/Gambler e. Cardento/Matterhorn fra Nannestad Hestesportsklubb fulgte opp sin første fine 4-feils runde med enda en fin og ikke minst rask runde, men også denne gang med fire feil. Geir Gulliksen/Grandino H e. Calvino Z/Numero Uno fra Drammen og Omegn Rideklubb hadde fire feil fra første runde og slo til med en feilfri omhopping. Fire feil i grunnomgangen hadde også Fredrik Berg Seim fra Drammen Ryttersportsklubb med alltid herlige Quevara van de Vlierbeek Z e. Quintus/Omar – også for denne duoen gikk det feilfritt. Tempoet var også et hakk høyere enn Geirs – for Geir stoppet klokken på 45,62 s mens Fredrik red inn på 42,52 s.
Nå lå det hele i tøylene til Simon, som igjen var siste rytter ut Og ekvipasjen gikk for det sikre og innfridde – fasit ble feilfri runde på tiden 53,01 og klasseseier foran Fredrik og Geir.

Med to nullrunder var en klasseseier verd 30 000 et faktum – i tillegg til et års gratis leasing av en 2-hesters bil fra Kingrød Trading. Simon har også deltatt i cupen med sin Nadal 2 e. Numero Uno/Padinus, også det med adskillige toppresultater – så gode at andreplassen i cupen også ble et faktum for Simon. Dermed kunne hestehengeren som skulle gå til nummer to totalt bare bli hengende bakpå hestebilen!
Den som ble tredje best sammenlagt, det ble Martine Myhrer Dyngeland som jublet over et stevneskap som premie.

Simon Yde tok like godt både første- og andreplassen sammenlagt. Dermed disponerer han en 2-hesters bil og en hestehenger fra Kingsrød Trading i et år. Foto: Kristian Strøm

Det var en ganske fornøyd sjåfør av den grønne hestebilen som kunne oppsummere en riktig sesong. - Dette var den åttende runden – og begge hestene har hoppet ekstremt godt gjennom hele sesongen; de har gått én Grand Prix hver der de ikke har vært plassert i topp 5, så dette er veldig bra, sa vinneren.

Fana-rytteren var godt fornøyd med sin unge hingst i dag.
– Ecuador var fantastisk i dag, han er bare ni år og har ikke gått så mye høye klasser, så han har vokst imponerende mye denne sesongen.

Jevnt gode prestasjoner gjennom en hel sesong smaker godt.
-Det er kjekt med en cup som går over en hel sesong, da har man virkelig noe å ri for. At det ikke bare handler om et godt resultat for seier, men mange – det er kjekt. Og så er det absolutt veldig kjekt å være best helt fra begynnelsen til slutten av sesongen!

Resultater

I klassen ble disse to henholdsvis nummer to og fire - Fredrik Berg Seim og Martine Myhrer Dyngeland. Martine kunne i tillegg juble over tredjeplassen sammenlagt. Foto: Kristian Strøm