Det var absolutt grunn til brede smil på Starum

Årets NM i kjøring er i gang – på Starum ble det fredag vist mye god dressur. Det var mange brede smil å se både i dommerbodene og på kuskesetene – og det var det god grunn til.

Vinner av dressurprøven i U25 ble Mari Elisabeth Syversen Kobbeltvedt/Humorist. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Norsk Hestesenter på Starum har åpnet dørene på sitt anlegg for årets mesterskap, som Hurdal Hestesportklubb har regien på. På Starum er alt som trengs til et vellykket kjørestevne – godt med plass, fasiliteter til alle delprøver – og vakkert er det der i tillegg. Hurdal Hestesportklubb har tatt et modig steg som NM-arrangør-debutant – og første dag er vel overstått.

Etter en perlerad med utdannings- og lette klasser var det juniorene som satte mesterskapet i gang. Tre ekvipasjer er med i årets mesterskap, og Adriana Johansen Lund Støen/Frondraig Cardi Bach fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb innledet med å ta seieren med 55,47 i straff fra dommertrioen Anne Grundvig, Henning Clausen og Janne Syversen. Solveig Eline Gulestøl Eikeberg/Tempers Amillion (Telemark Fjordhestlag) følger hakk i hæl med 57,60 i straff mens Ronja Holm Dybwad/Holands Fifa fra Holand Hestesportklubb ligger som nummer tre med 64 i straff.

Adriana Johansen Lund Støen/Frondraig Cardi Bach vant ungkust-klassen på Starum i 2020 - tre år senere har hun innledet NM i juniorklassen med klasseseier.
Solveig Eline Gulestøl Eikeberg/Tempers Amillion ligger som nummer to i juniorklassen etter dressuren.

U25 klassen rommer også tre startende. Mari Elisabeth Syversen Kobbeltvedt/Humorist fra Hedemarken Rideklubb viste et overbevisende program med sin velgående og iøyenfallende Humorist. Klasseseieren satt med 55,67 i straff. Nummer to ble Frida Svartangen/Lyheims Lissi (Telemark Fjordhestlag) med 64 i straff foran Guro Jenny Strachan/Jakobgardens Elias (Østmarka Rytterklubb) med 65,73 i straff.

Mari Elisabeth Syversen Kobbeltvedt hadde all grunn til å smile under fredagens dressurprøve som ga seier i U25-klasse.
Frida Svartangen/Lyheims Lissi sikret seg andreplassen i dressuren i U25.

I VB ponni - seniorklasse - utgjøres startfeltet av fem ekvipasjer. Den som innledet mesterskapet med å ta teten var rutinerte Øivind Mikkelsen (Trollheimen Ride- og Kjørelag) med sin VM-ponni Kraneveld’s Giovanni, en edel, lydig og tiltalende ponni som gikk til 54,10 i straff. Nummer to etter første dag er Tommy Rønsåsbjørg Løvberg/Sølvgut (Kongsvinger og Omegn Rideklubb) med 58,54 i straff foran Simon Lande/Lunner Idar (Sylling Rideklubb) med 59,56 i straff.

Om ikke lenge går ferden til VM for enbet ponni for disse to - fredag vant de dressuren i klassen VB ponni; Øivind Mikkelsen/Kraneveld's Giovanni.
Tommy Rønsåsbjørg Løvberg/Sølvgut følger som nummer to i seniorklassen ponni.

Dagens høyeste score kom i VB hest. Maria Henriksson fra Hedemarken Rideklubb ledet sin mektige, velgående og avspente Jelviro til gode 40,13 i straff – hvilket tilsvarer hele 74,9 %. Et harmonisk og pent program ble vist av Ole Christian Semb/Elle Leoville Barton (Solør Rideklubb), og med 54,22 i straff tok de andreplass i klassen foran Jeanette Lund Støen/Penlangrug Black Knight (Larvik og Sandefjord Rytterklubb) som fikk 55,49.

Lørdag står maraton på programmet – søndag avgjøres det hele med presisjon.

Maria Henriksson sto for knallsterk innledning av sitt mesterskap - med Jelviro tok hun seieren i VB hest med 40,13 i straff.
Med et riktig pent program ble Ole Christian Semb/Elle Leoville Barton nummer to i VB hest.

Start- og resultatlister