-Det skal være gøy

Det sier sekretariatsansvarlig i Drammen og Omegn Rideklubb, Astrid Pedersen. I helgen arrangeres Vintercup i sprang, med et stort antall ponniekvipasjer i alle kategorier.

av
Trine Meiningen
Vintercup i sprang trekker mange ponniekvipasjer og er viktig for rekrutteringen. I helgen arrangeres stevnet i Drammen. (Illustrasjonsfoto: NRYF)

BRYK Vintercup i sprang og dressur arrangeres hvert år i samarbeid med rideklubbene i Buskerud. Kommende helg arrangeres sprangstevnet i Drammen. Det er stor påmelding med over 300 startende, hvorav en stor del starter lørdag med ponniklasser for alle kategorier fra LD til LA. Søndag er det hesteklasser fra 0,80 til 1,20 meter.

Moro og hyggelig

-Det er moro at det er så mange startende. Det er et fint stevne og "Årets happening" for mange av rytterne som ikke deltar i så mange andre stevner, sier sekretariatansvarlig i Drammen og Omegn Rideklubb, Astrid Pedersen.

Vintercupen har blitt en populær aktivitet, og i Drammen er de klare for å ta imot ryttere og hester.

-Det er gode baner, og vi har gode banebyggere. Banene bygges på hestens premisser, og med tanke på barn. Det skal være moro og hyggelig, sier Pedersen. Hun sitter i sekretariatet og har oversikt over det meste.

-Sekretariatet er stevnets hjerte. Det skal være hyggelig, og alle skal få svar på det de lurer på. Alle skal gå ut derfra med en god følelse. Det skal være lov til å spørre om man lurer på noe, også dommere og banebyggere, sier Pedersen.

Fin rekruttering

Leder i sportsutvalget sprang, Thea K. Backe Jansen, er godt fornøyd med antall starter i helgen, og spesielt i ponniklassene.

-Vi synes det er hyggelig at stevnet i Drammen trekker så mange ponniekvipasjer. Det er et tradisjonsrikt stevne og en viktig milepæl i kalenderen på rekrutteringsnivå. Jeg håper flere arrangører ser at det er et grunnlag for ponniklasser, og at det er et behov for LD og LC også. Det er gøy å se så mange påmeldte, og jeg vil oppfordre arrangører til å ha med de laveste klassene, sier Backe Jansen.

God stevneerfaring

Line Brusletto er medlem av sportsutvalget, men også trener. Hun har flere elever som deltar på stevnet.

-Vintercupen med de laveste klassene, er et stevne som samler de som er helt i startgropen av sin ridekarriere og som kanskje er på sitt aller første stevne. Samtidig er det et stevne for de som har vært med i alle år, og som de nye kan se og lære av. Det er en super arena for rytterne å bli kjent med ryttere fra andre steder, og få stevneerfaring på et stevne med gode baneforhold og gode banebyggere, sier Brusletto.

Stevnet er et lyspunkt for mange ryttere.

-Med en cup som går over flere stevner, så er dette et stevne som lager motivasjon til å trene mot et mål i en ellers vanskelig og tung vinterperiode, sier Brusletto.

BRYK Vintercup 2022
Neste sprangstevne arrangeres 19-20/2 2022 hos Hønefoss og Ringerike Rideklubb.
Finale: 2-3/4 2022 hos Hønefoss og Ringerike Rideklubb.

Støtte til ponnistevner i sprang

I Rytterpolitisk dokument er visjonen Rytterglede for alle. Dette innebærer blant annet mål om økt rekruttering og aktivitetstilbud til alle innenfor NRYFs grener.

Sportsutvalget i sprangridning er i den forbindelse opptatt av å ha ett godt stevnetilbud for ponni i hele Norge.

For å stimulere til et godt stevnetilbud for ponni har sportsutvalget i sprang i avsatt en pott med midler til klubber som arrangerer ponnistevner. Klubbene kan søke om støtte etter avholdt stevne. For å kvalifisere til å motta støtte må det ha blitt tilbudt ponniklasser fra LD til LA.

Mer informasjon kommer på rytter.no/grener/sprang