Det nærmer seg en stor fest

Vi nærmer oss en hestefest med stormskritt - Kingsland Oslo Horse Show anno 2021. Dette er hele ryttersports-Norges store hestefest, og i år blir det en fest utenom det sedvanlige – i år fyller stevnet 30 år.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Det nærmer seg hestefest og jubileum i Oslo - Kingsland Oslo Horse Show fyller i år 30 år. (Foto: Mette Sattrup)

Det begynte med planleggingen av en storstue i Oslo på slutten av 80-tallet, der også idretten skulle få plass. Særforbundene ble invitert for å følge prosjektet, deriblant Norges Rytterforbund. I 1989 begynte man å legge planer for et innendørs internasjonalt ridestevne - med Oslo Spektrum som arena.
Drammens Bernt Otto Hauglin var en sentral person i prosessen frem mot tidenes første Oslo Horse Show i 1991, og Drammen Rideklubb stod sentralt i den praktiske gjennomføringen som følge av deres solide erfaring med internasjonale stevner.

FEI sa sitt ja til planene, og dermed hoppet ildsjelene like godt i det. Første helg i oktober 1991 kom spranghestene til Spektrum. Oslo Horse Show var et faktum.
Den store norske helten i det aller første stevnet ble Esben Johannessen – med Little Cracker slo han til med en tredjeplass i Grand Prix-klassen.

Er du klar?
Som det har gjort flere ganger de siste årene, blir det to stevnehelger på rad i Telenor Arena. Helgen 7.-10. oktober er det nasjonalt sprangstevne der, så går det hele i gang 13. oktober med første stevnedag fra onsdag ettermiddag. Onsdag og fredag er det ikke åpent for tilskuere, men fra fredag 15. oktober klokken 08.00 er det mulig å benke seg på tribunen, uten koronarestriksjoner, og følge sporten på nært hold.

Les mer om hva som skjer under KOHS 2021 og hvor du kan få tak i billetter her