Det handlet om hundredeler i Felleskjøpet Champion Cup

Halvparten av startfeltet i søndagens Felleskjøpet Champion Cup under Bergen Horse Show sist helg gikk feilfritt – her er det mange som ønsker seg til Kingsland Oslo Horse Show i oktober! Det ble en kamp om hundredelene – Ina Tveiten Honkomp knep seieren med minimal margin foran Michelle Strand Ingvorsen og Ina Wasmuth Henjesand.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Ina Tveiten Honkomp tok seieren i Felleskjøpet Cup under Bergen Horse Show sammen med hesten GK Babette. (Foto: Equine Sport Photography/Une Susrud)

13 av klassens 25 startende seilte feilfritt over 1,25 m hinderne i grunnomgangen i denne cupen som leder vei til høstens høydepunkt Kingsland Oslo Horse Show. Disse rytterne viste også for andre gang for dagen at den innledende nullen ikke var noen tilfeldighet, for hele 10 av dem gikk feilfritt også i omhoppingen.

Ina Wasmuth Henjesand fra arrangørklubben var tidlig til start i omhoppingen med sin TM Big Ben (Baldini II/Lancier). Med en god nullrunde på tiden 29,80 s la hun et sterkt press på sine konkurrenter – som så absolutt tok opp hansken hun kastet ut. Den som først klarte å presse tiden litt ned var Ina Tveiten Honkomp/GK Babette (Lasino/Quantum) fra Sandnes og Jæren Rideklubb – de suste feilfritt over mållinjen på 29,49 s. Michelle Strand Ingvorsen fra Tønsberg og Omegn Rideklubb stod på startstreken med en helt klart Chelsea (Chellys Z/Alicante) og hadde ikke tenkt til å gi etter i svingene. 16-åringen fra Tønsberg sørget for maksimal spenning med sin ridning og det var så nære, så nære – men med 29,65 s klarte hun ikke å tukte raceren fra Sandnes. Innsatsen skulle dog holde hele veien til en god andreplass i klassen, med Ina Wasmuth Henjesand på tredje.

Resultater