Det er på Gyland Travbane det skjer i helgen

Det skulle ha skjedd i fjor, men det skjer i år i stedet. I fjor gjorde pandemien sitt til at distanseeventyret Gyland Endurance Festival måtte vente et år på å blomstre. Nå går endelig startskuddet for blomstringen som har Gyland Travbane i Flekkefjord kommune som sentrum – lørdag rir rytterne ut i NM og Nordisk distanse på det sørligste Sørland.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Nå skjer det endelig - Gyland Endurance Festival, med Nordisk mesterskap, NM og nasjonale klasser. (Foto: NRYF)

I fjor på disse tider skulle det nettopp ha vært både NM og Nordisk, men koronarestriksjonene umuliggjorde deltagelse fra utlandet og det ble «bare» et NM i stedet – dog et ganske så fantastisk NM, vel arrangert av alltid entusiastiske Gyland Hestesportlag.

Gjengen i Gyland har ikke det med å gi seg, og et nytt år innebar nye muligheter – og endelig blir Gyland Endurance Festival en realitet slik som den var tenkt å være – en helg med distanse, prestasjon og rytterglede i fokus.

Lørdag morgen klokken 07.00 rir 13 ekvipasjer ut i Nordisk mesterskap, det er Norge og Sverige som preger startlisten i CEI2* 120 km. Disse to nasjonene står også bak de 13 deltagerne i Nordisk mesterskap for juniorer og unge ryttere, som går i CEIYJ1* 100 km. 120 km klassen rommer også norsk mesterskap for seniorene.

Lørdag er det også en nasjonal 80 km klasse (MB, fri fart), og søndag er det nasjonale klasser fra 7 km til 50 km.

Deltagerne kan glede seg til ritt i vakker og variert natur, der underlaget hovedsakelig er grus. Gyland Travbane er utgangspunktet – og målgang for fullført ritt.

NRK har vært på besøk i forkant av mesterskapet – se resultatet her

Start- og resultatlister

Følg Gyland Endurance Festival live her