Det er erfaring man bygger videre på

De dro til Italia og trestjerners voltigestevne for å få det som er det blant det aller viktigste, især for en hest som er ny i gamet: Erfaring. Og det fikk de; Kristine Åssveen, Lilly Weldingh og den firbente utøveren i «vaultingoslo», HH’s Czardas. Nå ser de fremover mot nye muligheter i Kaposvár, Ungarn, i mai.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Med verdifull erfaring fra stevnet i Italia, ser Kristine Åssveen og resten av team "vaultingoslo" frem mot neste mulighet i Ungarn i mai. (Foto: Privat=

Den nå ni år gamle DV-vallaken HH’s Czardas e. Viegaard’s Come Back II/Sidney ble en del av teamet i 2019, og sammen med Kristine og Lilly har han trent jevnt og godt ved veterinærstudentenes base i Ungarn.

Kristine og Lilly har en solid bagasje med resultater nasjonalt og også internasjonalt med rutinerte Shiroz, men nye firbente krefter må også til. Shiroz nyter pensjonisttilværelsen, og Czardas’ første store oppgave var NM i 2021, en oppgave han mer enn bestod – selv om han virkelig hadde store sko å fylle etter Shiroz. Det ble gull til trioen, og vallaken ble også mesterskapets beste hest, selv om han etter utøverens eget utsagt satte personlig rekord i rundetider.

Selv om det nasjonale mesterskapet førte til glitrende godt resultat, så har det sett litt større på det blitt lite stevner på trioen Kristine, Lilly og Czardas.

-Vi har hatt Czardas siden 2019, men på grunn av koronapandemien har det vært minimalt med stevner, forteller Kristine om den store fuksen.

Derfor var turen til Italia en viktig del av utdanningen av vallaken. For å prestere kreves det erfaring – det er erfaring man bygger videre på.

– Vi tok turen til Italia hovedsakelig for å gi hesten mer erfaring, forteller Kristine.

Nye omgivelser og nye opplevelser preget Czardas litt når det gjaldt som mest og det var konkurranse det handlet om der ved CVI3*-stevnet i Fossalta di Portogruaro, Italia. Han ble litt spent og urolig, og det gjør ikke oppgaven så lett for voltigøren. Kristine og Lilly loset ham likevel trygt og fint gjennom det, og vallaken utviklet seg positivt gjennom stevnet fastslår Kristine. Resultatmessig er det litt å gå på opp til de beste, men med viktig erfaring ombord sikter de mot neste mål på veien – CVI3*-stevnet i ungarske Kaposvár 20.-22. mai.

-Han gikk seg bedre og bedre i løpet av helgen, og vi tar med oss mye god erfaring mens vi ser frem mot nesten CVI i Kaposvár om en måneds tid.

Resultater