Dressur

Det blir Norway Open Dressage i år også

Sett et stort kryss i kalenderen for siste helg i april – da kommer den femte utgaven av dressurfesten på Epona Ryttersenter, Norway Open Dressage. – Det er rett og slett for gøy for å la være, fastslår stevneleder Linne Eidsaa.

hest / Norges Rytterforbund
Det er bare å holde av siste helgen av april - da blir det dressurfest på Epona Ryttersenter igjen, med Norway Open Dressage! (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

25.-28. april er Epona Ryttersenter stedet å være for alle som har et hjerte for dressur. Norway Open Dressage har fire ganger før vært et herlig høydepunkt i året, med vel arrangerte stevnedager på det flotte anlegget utenfor Kristiansand. I år blir intet unntak, det blir ponniklasser, junior, children, young rider, U 25 samt 1*-lilletur og 3*-storetur.
For å nå så mange dresssurentusiaster som mulig, vil stevnet også inkludere to landsstevneklasser for de som ikke konkurrerer internasjonalt. Tilbudet blir åpne «turer» på MB- og MA-nivå.
Som et unntak fra regelen blir det ikke paradressur i år, rett og slett fordi det ikke passet med den internasjonale kalenderen.

hest / Norges Rytterforbund
Det blir internasjonal dressur fra ponni til CDI3* på Epona siste helgen i april - samt to landsstevneklasser for de som rir på nasjonalt nivå. (Foto: NRYF)

Sammen om dressurfesten

Det er Linne Eidsaa som gjennom alle år har vært ildsjelen i førersetet for dette vårens vakreste eventyr. Hun har ikke lenger Epona som sitt daglige arbeidssted, men å la være å arrangere Norway Open Dressage, det klarer hun rett og slett ikke. – Det er for gøy til å la være, jeg er litt for glad i det, smiler Linne. – Det er veldig travelt, men gøy – dette måtte vi bare!
Det er mye som skal gå rundt for et stevne av dette kaliberet, ikke minst økonomisk. – Det er et spleiselag for å få inn sponsorer, og vi håper at vi vil vokse der – jo flere med, jo mer kan vi gjøre! I sprangen er de flinke, det vil vi klare også! Ingen skal måtte brenne inne med gode ideer og relasjoner som kan komme til nytte for norsk dressur gjennom dette stevnet – det er bare å ta kontakt! Og vi tar imot alt av hjelp og bidrag, det er allerede noen som har kontaktet oss for å hjelpe blant annet med å skrive. Det er vi veldig takknemlig for, og vi håper at hele dressuren kan ta et lite krafttak, bidra til å gjøre dette til en stor fest – del det i sosiale medier, meld deg på – bli med. Vi kan i hvert fall love at det blir et Norway Open Dressage i typisk Epona-ånd siste helgen i april!

hest / Norges Rytterforbund
-Det er for gøy til å la være, sier stevneleder Linne Eidsaa, klar til å gyve løs på oppgaven for femte gang - dressurfolket har noe å se fram til! (Foto: NRYF)

Vil du være med?

Følg med på nryfstevne.no for mer informasjon om de nasjonale klassene. Er du interessert i år ri CDI1* eller CDI3* - meld interesse ved å sende en e-post til rebekka@rytter.no innen fredag 22. mars.

Relaterte artikler