Det ble NM-gull igjen

Jeg var skikkelig nervøs i sisterunden, for da var hesten i ferd med å bli litt sliten, men det gikk jo likevel veien, stråler Therese Søhol Henriksen etter nettopp å ha forsvart fjorårets NM-tittel.

av
Sille Kasin
En lykkelig NM-vinner Therese Søhol Henriksen flankert av sølvvinner Fredrik B. Seim og bronsevinner Pål Flam på pallen. Foto: NRYF/ Rebecca Ballestad-Mender

Nytt NM-gull til Therese Søhol Henriksen

Startfeltet i årets norgesmesterskap i sprang senior på Drammen Ridesenter var ikke av de største, men likevel representativt. Svenske Fredrik Malm var for anledningen hyret inn som banebygger gjennom mesterskapshelgen, og han selv og teamet inviterte til baner som spesielt skilte klinten fra hveten i 1. og 2. avdeling. Årets finalebane rommet 12 hindre og 14 sprang med to kombinasjoner som flere i finalefeltet løste på beste vis.

Til sist skulle det hele avgjøres gjennom to finalerunder i 1,50 m denne søndagen, der syv ekvipasjer stod tilbake. Årets nyblevne norgesmester, Sarpsborg og Omegn Rideklubbs Therese Søhol Henriksen og sølvvinner Fredrik Berg Seim, som også forsvarte sin plassering fra i fjor, skulle vise seg å gi både støttteapparat og alle fremmøtte spenning nok, da én bom ned for Therese i sisterunden, ville ha endret det endelig resultatet.

Med seg inn i finalen hadde gullvinneren og godt hoppende Cyclone l’epivent med seg tre tidsfeil, mens årets sølvvinner stod på fire etter et forsmedelig riv i 2. avdeling med like godt hoppende «Bambi» Quevara van de Vlierbeek Z. Begge ekvipasjer holdt imidlertid alle bommer oppe og holdt seg også innenfor maksimaltiden.

- Banen var veldig fin, og det var alternativer som man kunne gjøre, og hesten, han var bare med meg til siste slutt, påpeker Therese.

Fjorårsvinner Therese Søhol Henriksen og Cyclone l'epivent gjennomfører en vel fortjent æresrunde som gullmedaljører i NM 2022. Foto: NRYF/ Rebecca Ballestad Mender

Like fornøyd med årets NM og dagens finale, var også Drammen Ryttersportsklubbs Fredrik B. Seim.

- Jeg er sykt fornøyd med andreplassen. Hesten hoppet helt fantastisk, og jeg er veldig fornøyd med begge rundene i dag. Begge var jevne og fine. Jeg visste at jeg måtte gjøre mitt beste og være feilfri, for hvis Therese også gjorde jobben sin, så kom hun til å vinne.

Årets sølvmedaljør ble Fredrik B. Seim og "Bambi". Foto: NRYF/ Rebecca Ballestad-Mender

Årets bronse gikk vel fortjent til Arendal og Grimstad Rideklubbs Pål Flam, som bak tøylene på Gambler skjøv Drammen og Omegn Rideklubbs Johan Sebastian Gulliksen og Ambrosio d’Alcy ut av medaljekampen.

- Dette var uventet, for jeg har bare ridd ett stevne på hesten tidligere. Gambler er veldig godt utdannet av hans tidligere rytter Martine Dyngeland som har gitt tøylene videre til meg, og jeg er ekstremt fornøyd med dagens resultat, avslutter han smilende.

Velridende Pål Flam og godt hoppende Gambler red seg opp til vel fortjent bronse i NM-finalen. Foto: NRYF/ Rebecca Ballestad-Mender

Resultater