Gøy både for ryttere og teknisk personell

Vi pleier å skilte med at feltritt er tre ganger så gøy, fordi disiplinen omfatter tre grener i en jafs. Denne lørdagen har 17 ekvipasjer fått en strålende introduksjon til sporten gjennom knøttecup for ponni og hest på Skedsmo gård.

Julie Løftingmo og Blixlands Springhill Blossom klarte brasene i alle tre delprøver med glans, og gikk dermed til topp i ponnienes knøttecup. Foto: Anton Granhus
av
Sille Kasin

Øvre Romerike Rideklubb står som arrangør av både distriktstevne og landsstevne i feltritt gjennom helgen - med knøttecup denne lørdagen, og 90 cm ponni og hest, 100 m hest, samt CCNP1* og CCN2* på søndag.

Topp introduksjon til sporten

- Det har vært morsomt å se flere nykommere i sporten i aksjon knøttecup denne lørdagen, forteller stevnehelgens TD, Anton Granhus. - Tore Skedsmo som er mannen både bak dagens knøttecupbane, og som også er hinderbygger i morgen, bygger alltid helt supert. I knøttecupen tenker Tore alltid utdanning og bygger derfor hinder som er typiske for grenen, så som både hekker og grøfter, og ikke bare stokker, roser Granhus. – Slik får utøverne opplæring og den beste introduksjonen til sporten man kan tenke seg. I og med at alt går på gress denne helgen, kunne jeg som teknisk delegat kanskje strengt tatt ha ønsket meg et lite regnskyll i forkant, men forholdene er likevel helt supre, og denne lørdagen har det jo vært helt fantastisk vær fra begynnelse til slutt. Selv har jeg det like gøy her på Skedsmo som på de store internasjonale stevnene, for her ser jeg virkelig idrettsglede, avslutter den garvete feltrittmannen smilende.

Dagens knøttecup rommet altså klasser både for ponni og hest - med seks ekvipasjer til start i den første, og elleve i den andre. Og de 17 utøverne hadde det utvilsomt tre ganger så gøy sammenlignet med mange til hest – med innledende dressurprøve, andre delprøve på sprangbanen og til sist utholdenhetsprøve i terrenget over 1080 m med tolv hindre som ble forsert underveis.

Gøy både for ryttere og steward

En som også var strålende fornøyd over å være på plass under knøttecupen denne lørdagen , var Julie Løftingmo fra Sørum Hestesportsklubb. Bak tøylene på Blixlands Springhill Blossom gikk hun nemlig helt til topps i knøttecupen for ponni med 39.1 i straff, mens Ella Sofie Kongsvik og Chamir fra arrangørklubben sikret den andre plasseringen i klassen med i alt 45.2 straffepoeng.

- Jeg er kjempeglad, bekrefter vinneren etter at seieren var i boks. - Dette er mitt første feltritt, og det var så moro. Dette er helt klart noe jeg vil gjøre mer, smiler hun.

- Det har også vært flott å være på jobb her i dag, istemmer erfarne Kristin Grønvold som har fulgt feltrittsporten gjennom mange, mange år som NRYF steward . - Hestene var vel forberedt til dagens oppgaver, og var både lydige og åpenbart også glade over å være her. Og ekstra hyggelig var det å se så mange nye ekvipasjer til start for første gang, legger hun til.

Elizabeth Schilling og Fyrsterlings Rioja fra Hasle Hestesportsklubb sikret populær seier i knøttecup hest med 30.4 i straff, mens Jeanette Hegg Duestad med Inzpiration Forever fra Holmestrand og Omegn Rideklubb ble nummer to med 31.3 i straff, etterfulgt av Ida-Carolina Føyn og Ekabrlina RV fra Sylling Rideklubb som nummer tre med totalt 42.3 i straff.

Etter å ha gjennomført både to delprøver og obligatorisk veterinærsjekk, var det tid for terrengprøven. Her fra dagens knøttecup. oto: Kristin Grønvold

Resultater - knøttecup for ponni og hest, lørdag:

Resultater - landsstevne, søndag: