Dressur

Del to av Grenland Horse Show er i gang

Forrige helg var railen oppe og det handlet om dressur, nå er det hinder i hallen på Vallermyrene. Delt to av Grenland Horse Show er i gang – med solide startfelt gjennom alle tre stevnedagene.

hest / Norges Rytterforbund
Ine Nyhuus/Storhaugs Romeo var en av ekvipasjene som sist helg danset innenfor dressurrailen hos på Vallermyrene - nå er det to av Grenland Horse Show i gang, med hinder på banen. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Mange dressurryttere begynte sin sesong sist helg hos rutinerte Grenland Ryttersportsklubb, som inviterte til elitestevne i dressur i form av Grenland Horse Show. To stevnedager innebar tett opptil 80 starter – en av dem var pararytter Ine Nyhuus fra Østmarka Rytterklubb som med Storhaugs Romeo (Storhaugs Crusader/Parc Hywel, oppdretter Storhaug Welsh Stutteri) hadde en fin sesongstart med en seier og en andreplass.
-GRSK er en fantastisk arrangør og har supre fasiliteter, sier Ine. – Alt er på stell hver gang vi kommer på besøk og ingenting er overlatt til tilfeldighetene! Ting er veldig godt tilrettelagt for et godt stevne, og for meg som er pararytter er det en fryd å reise til flotte Grenland!

Fire dobbeltvinnere

Fire ekvipasjer sørget for maks uttelling og to strake seire i løpet av helgen. En av dem var Nome Rideklubbs Cathrine Wiik Svendsen/Stall-K’s Don Rubin (Blue Hors Don Schufro/Rubin-Royal) som slo til med to seire på rad i VA nivå A.
Emma Løkken (Oppdal Hestesportsklubb) har tatt steget et alderstrinn opp til UR-klassen, og starten på dette eventyret var i toppklasse. Sammen med sin partner Mr. Gold G (Milan/Lobster, oppdretter Gitte L. Andersen) vant hun begge UR-klassene med godt over 70 % hver dag – lørdag var duoen helt oppe i 75,417 %.
Dobbeltseier ble det også til Mira Antonsen Hjelle (Moldegaard Ryttersportsklubb med yndige Atterupgaards Dora (Belissimo M/Jazz, oppdretter Stutteri Atterupgaard). Dette blir en spennende ekvipasje å følge - de vant både lørdagens MB:3 og søndagens lagprogram for juniorer, med tett opptil 70 % begge dagene.
Mathea Berg Sandnes (Hønefoss og Ringerike Rideklubb) var også blant dem som søndag kunne kjøre hjem med to vinnerbånd – sammen med ponnien Adamsens Megano vant hun begge ponniklassene.

Imponerende GRSK kunne etter to dager fylt med dressurglede kjøre på plass railen og gå rett i forberedelser til neste høydepunkt – tre dager med Grenland Horse Show sprang. Dette stevnet er de nå godt i gang med, med over 200 startende hver dag!

Resultatlister Grenland Horse Show dressur

Start- og resultatlister Grenland Horse Show sprang

Relaterte artikler