De deltagende nasjonene er bekreftet

En plass i første divisjon var resultatet etter innsatsen fra det norske laget i finalen i nasjonshoppingen Barcelona i oktober. Nå er det bekreftet hvilke ti nasjoner som er med i denne toppligaen i 2022 – Norge møter på skarpskodde konkurrenter. – Det blir en spennende sesong, sier landslagsleder Mikael Kolind.

I FØRSTE DIVISJON: Dette laget sikret - Geir Gulliksen, Victoria Gulliksen, Marie Valdar Longem og Johan Sebastian Gulliksen, plass i første divisjon av nasjonshoppingen også i 2022 med sterk innsats i finalen i Barcelona i oktober. (Foto: Mikael Kolind)
av
Rebecca Ballestad-Mender
Laster annonse...

10 nasjoner står på listen over deltagende nasjoner i Longines FEI Jumping Nations Cup, Norge får følge av cupvinneren 2021 – Nederland – samt Belgia, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Irland, Sveits, Sverige og Tsjekkia.

-Vi sikret oss en plass i første divisjon etter resultatet i Barcelona i oktober, og da er prosedyren at alle nasjonene må bekrefte at de tar plassen, og man får tildelt fire stevner man må delta på før finalen, forteller sportssjef i NRYF, Nina Johnsen.

Det settes opp en egen terminliste for nasjonhoppingsstevnene, og disse 5*-stevnene fordeles mellom de ulike deltagerlandene.

Listen er nå ferdig satt opp, og Norge har fått følgende stevner: St. Gallen (Sveits) 3.-6. juni, Sopot (Polen) 9.-12. juni, Falsterbo (Sverige) 14.-17. juli og Dublin (Irland) 17.-21. august.

-Vi har St. Gallen og Sopot rett etter hverandre. Sopot er samme helg som det er nasjonshopping i Drammen, det er litt uheldig ettersom vi da må ha to lag samme helg – men Sopot sto på vår ønskeliste. Deretter kommer Falsterbo – og så blir det «hviletid» frem mot VM i Herning. Rett etter VM må vi ha et lag klare for Dublin, sier landslagsleder Mikael Kolind og fastslår: - Det blir en spennende sesong - igjen!

Det er sterke nasjoner, som har mange ryttere og hester å ta av, som Norge møter i denne cupen. - Så er det også første divisjon, men jeg synes de er flinke, disse norske rytterne, som kjemper seg plass på dette toppnivået. Det er imponerende, sier landslagslederen.

Longines FEI Jumping Nations Cup kalender

Laster annonse...