Dansk World Cup-seier på dressurbanen

-Jeg tok ham hit for at han skulle føle seg viktig igjen og at han kunne vise publikum at han fremdeles ønsker å gjøre dette – jeg er helt overlykkelig, sa Cathrine Dufour, den danske vinneren av FEI Dressage World Cup freestyle i Herning i går om sin 18-åring Atterupgaards Cassidy.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Dansk seier på hjemmebane - 18 år unge Atterupgaards Cassidy tok World Cup-seieren i Herning med sin rytter Cathrine Dufour.( Foto: FEI/Leanjo de Koster)

-Han blir snart 19, og han er bare noe helt for seg selv. Jeg har hatt ham i 11 år og jeg har tenkt at han kanskje har gjort nok – men det synes ikke han, forteller rytteren om sin hest (e. Caprimond/Donnerhall) som har hatt en pause på 18 måneder fra internasjonale stevner. I Jyske Bank Boxen lørdag kveld seiret de med 87,115 %, foran lagvenninne Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera e. Fürstenball/de Niro som fikk 86,395 %. På tredjeplass fulgte Dinja van Liere/Hermes e. Easy Game/Flemmingh med 84,360 %.

-Han holder seg i god form nesten selv. Jeg rir ham en, kanskje to ganger i uken i dressur, og de andre dagene bare stretcher og jogger vi, jobber med kavaletter eller går tur. Jeg tror det er derfor han er så sunn og frisk. Han er smart, han bruker aldri for mye av seg selv. Han gir masse ekstra i konkurranser, men hjemme spør jeg aldri om det. Jeg krysser fingrene for at han gjør det når vi kommer ut – og det gjør han, gang på gang! I dag tenkte jeg at det var ikke noe press på oss, jeg red ikke for å vinne, jeg ville ikke pushe Cassie til seier. Men han gjorde det bare!

Anniken Hals/Centano e. Crelido/Come Back II debuterte i Grand Prix Special til 65,638 % i CDI3*. Klassevinner ble for andre gang på rad svenske Patrik Kittel/Touchdown e. Quaterback/Sack med 78,383 %.

Resultater