Para

Dagens freestyle går uten Carmen og Jens Lasse

Højgårdens Santos hadde i dag morges litt forsterket pulsering på et bein og Aladdin er ikke i sin sedvanlige form – derfor velger våre to medaljehåp på paradressurbanen Carmen Grønvold Johannessen og Jens Lasse Dokkan å avstå fra dagens freestyle ved Nordisk Baltisk Mesterskap i Danmark.

hest / Norges Rytterforbund
Jens Lasse Dokkan/Aladdin og Carmen Grønvold Johannessen var begge medaljehåp, men begge avstår fra å delta i dagens freestyle ved Nordisk Baltisk mesterskap. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Carmen Grønvold Johannessen har sammen med sin 12 år gamle vallak Højgårdens Santos hatt en glimrende nordisk mesterskaps-debut som para-ekvipasje, med gull på første stevnedag onsdag og seier i gårsdagens Para Grand Prix V, begge ganger med prosenter til over 70. Fredag morgen merket hun imidlertid at Santos hadde noe forsterket pulsering på et ben og velger derfor å avstå fra å delta i dagens freestyle. Santos vil i stedet sjekkes av veterinær for å se etter årsaken til den forsterkede pulsering.

Jens Lasse Dokkans Aladdin innledet onsdag med å virke plaget av insekter da han gikk programmet sitt første stevnedag onsdag, men var ikke seg selv i torsdagens program heller. Aladdin ble derfor allerede i går kjørt hjem til sin egen stall i Danmark og følges opp av veterinær.

Begge disse to ekvipasjene var klare medaljehåp i forkant av mesterskapet. – Hestene går selvsagt foran alt annet, vi tar ingen sjanser, sier landslagsleder Ingeborg Simensen.

Relaterte artikler