Dagen før dagen ved Blue Hors: Fredag ris første midtlinje i denne hallen

Det nærmer seg start ved det internasjonale paradressur-stevnet Blue Hors Para 2022. To norske paradressurryttere stiller til start denne gang. Det er to ryttere med ganske forskjellig utgangspunkt – én har en medaljekantet karriere med seg i stevneskapet, den andre trår ut i internasjonal sammenheng for aller første gang. Målet har de felles – VM i Herning til sommeren; Ann Cathrin Lübbe og Kirsten Kristine Vik.

Det nærmer seg start for Blue Hors Para 2022, med to norske ryttere til start - rutinerte Ann Cathrin Lübbe og debutanten Kirsten Kristine Vik. (Foto: Ingeborg Simensen)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Torsdag er dagen før dagen ved Blue Horse, stutteriet som ligger rett rundt hjørnet for Legoland på Jylland. Selv om klassene først begynner fredag klokken 09.30 for de 47 startende rytterne, så er dagen i dag også spennende for flere.

De norske deltagerne har kommet vel på plass, og både to- og firbente nyter de flotte omgivelsene. Her kan du bli med Kirsten på en liten tur til stallene og ridehallen:

I dag er det klassifisering og vetsjekk

For Kirsten er torsdagen så absolutt en milepæl. For å kunne ri internasjonal paradressur, må man gjennom en klassifisering for dette.

Den fant sted i formiddag, og var selvsagt et spennende moment.

-Men nå har jeg blitt klassifisert som pararytter grad 5 internasjonalt også, så nå er jeg superhappy, sier Kirsten.

Enda en sjekk skal til i dag - men da er det hestene som er i fokus. Klokken 16 er det veterinærsjekk av de deltagende hestene.

Utover klassifisering og vetsjekk, står det trening i stevnearenaen på programmet for deltagerne. Startfeltet består av mange toppryttere med mesterlige resultater bak seg. Ann Cathrin Lübbe er ikke den eneste med medaljer bak seg, her rir også østerriske Pepo Puch, nederlandske Sanne Voets, tyske Hannelore Brenner, danske Tobias Thorning Jørgensen, svenske Louise Etzner Jakobsson – blant andre. Norges sterke kort på para-banene gjennom mange år, og som har ferske sterke resultater fra Doha bak seg, Jens Lasse Dokkan, står også på startlisten med både Aladdin og Cypres. Denne gangen står imidlertid denne ringreven over grunnet et møte med det velkjente viruset som har preget verdenen de to siste årene.

Årets første for Ann Cathrin

Ann Cathrin skal plukke opp hanskene fra fjorårets sesong, som til tross for at den var kort og intensiv med ny hest, gikk særdeles godt. Bronsevinneren fra paralympisk er klar for start, sammen med den velgående La Dosta Majlund e. Sir Lancelot M/Sir Oldenburg, som eies av Moy Susanne Birkenes og Eldrid Birkenes.

– Vi gleder oss til årets første internasjonale stevne for vår del, i de flotteste rammer på Blue Hors, fastslår rytteren som gleder seg til å ri opp midtlinjen i det imponerende ridehuset.

Ann Cathrin Lübbe er klar for sesongstart. (Foto: NRYF)

Dette er stort

Mens rutinen er årelang hos Ann Cathrin og Blue Hors et velkjent sted, er det mye som er nytt for Kirsten. Kirsten debuterte som pararytter i fjor - en debut hun gjorde med et brak, med gull både i NM og HM. Å ri internasjonalt, i rammer som på Blue Hors er imidlertid en helt ny opplevelse.

-Jeg synes det er utrolig stort at jeg nå skal stille til start på Blue Hors. Jeg gleder meg utrolig mye til å ri! Alt er en stor opplevelse, det er utrolig flotte omgivelser, hjelpsomme folk over alt – og fantastiske baner, sier Kirsten etter onsdagen som innebar en lett trening på oppvarmingsbanen for Kirsten og hennes Peppermint e. Hoftanz/Sandro Hit, som er i Danmark med fersk hallmestertittel fra sist helg.

Bli mer kjent med Kirsten her: Stjerneskuddet fra Åsane

Gullet fra HM para 2022 har ikke rukket bli en uke gammel en gang - og Kirsten har også NM-gull og HM-gull fra 2021 på sin merittliste. Nå står hun foran internasjonal debut. (Foto: Ann K Bratteng/horsephoto.no)

Peppermint er klar, det kjente Kirsten under onsdagens treningsøkt: - Hun var fantastisk å sitte på, smiler hun.

Det å gå ut i et internasjonalt stevne for første gang, det er noe man kjenner på.

-Jeg er utrolig stolt over at jeg nå skal stille til start på mitt første internasjonale parastevne. Jeg er meget takknemlig for at min trener Hanna Kraus er med meg til Blue Hors og kan støtte meg samt at vi kan dele denne store opplevelsen som dette er!

Les mer om Blue Hors Para 2022 her

Start- og resultatlister her