Så ble det mer spennende

Maria Henriksson har vært til start i første kvalifisering i 5-års klassen i Unghest-VM kjøring i Ungarn i dag, og først så det ut til at hun gikk direkte til dressurfinalen med en av to hester. Men så kom beskjeden - grunnet feltets høye kvalitet må flere ut i andre kvalifisering fredag-deriblant Maria og Marko.


av
Rebecca Ballestad-Mender
Arkivfoto: NRYF

Maria Henriksson har med seg to KWPN-vallaker til Ungarn. Med Marko resulterte dagens innsats på den store arenaen i Szilvásvárad i dressur/presisjonsprogrammet i en 12. plass etter en score på 6,19. At poengsummen var over 6 var i utgangspunktet nok til at ekvipasjen fikk plass i lørdagens dressurfinale. Men, som følge av at det var så høy kvalitet på de startende slik at mange hester fikk seks eller mer, ble det vedtatt å gjøre en endring. Halve startfeltet må ut i fredagens klasse, og da er nåløyet trangt. Kun to hester i fredagens startfelt på åtte får plass i lørdagens dressurfinale.

Maria og Marko får sin sjanse nummer to klokken 13.20.

Med Milky Way ble poengresultatet 5,43 og en 14. plass, og med det gikk denne vallaken ikke direkte videre og er heller ikke på fredagens startliste.

Start- og resultatlister