CSI5* Paris: Knallstart for Ingrid ved foten av Eiffeltårnet

Det luktet svidd i Paris da Ingrid Gjelsten var seks fattige hundredeler fra seier i Prix Elle 1,45m på åpningsdagen av Longines Global Champions Tour etter et forrykende ritt.

av
Åse-Berit Jamne
Seks hundredeler unna seier i Paris for Ingrid Gjelsten (foto: privat).

Om man kun tar en titt på resultatlisten, forteller den mye om prestasjonen til Ingrid i dag. Store deler av verdenseliten er samlet i Frankrike denne helgen, og det er vanskeligere enn noensinne å blande seg i det tøffe selskapet. I sprangridning er det også sjelden at to ryttere klokker inn på den raskeste tiden, men i dag skjedde det faktisk både i Paris og i CSIO 5* Rotterdam.

- Begge hestene føles veldig bra

Tobias Meyer og Quintus-H (FRH Quaid x Werther, oppdretter Jochen Schrader) tok ledelsen med 26.28 i andre fase. Han fikk senere selskap av Edwina Tops-Alexander på Catenda (Casall Ask x Contender, oppdretter Detlef Hennings) som krysset målstreken med nøyaktig samme tid som lederen.

Vår egen Ingrid Gjelsten på sin franske makker, vallaken Alibi de la Roque (Mylord Carthago x Kannan, oppdretter EURL Top Stallions Company) sparte ikke på kruttet i omhoppingen og var kun seks fattige hundredeler bak de to vinnerne. Den offensive satsningen holdt til en flott tredjeplass i et sterkt startfelt.

- Det er en drøm å få ri på en sånn arena rett foran Eiffeltårnet, og spesielt å få ri med de aller beste. I dag var jeg kun seks hundredeler fra seier! Begge hestene føles veldig bra, og er klare for resten av helgen, forteller Ingrid med et smil.

Dette er nok en drøm for de fleste - å ri ved siden av Eiffeltårnet. For Ingrid Gjelsten har den gått i oppfyllelse (foto: privat).

Fire feil for Geir Gulliksen i første avdeling

Geir Gulliksen er også i Paris, og i kveld stod deltakelse i Global Champions League for døren. Status for Geir etter kveldens første avdeling ble fire feil i protokollen med VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot x Caletto I, oppdretter Jan Tops Horse Trading). Kun ni ekvipasjer av totalt 43 gikk feilfritt i Paris i kveld. Lagmessig hadde makker Jorge Matte Capdevila på Chicago HD (Cornet Obolensky x Acord II, oppdretter Tommy Rathje) dessverre en dårlig dag på jobben og pådro seg 16 feilpoeng for Scandinavian Vikings.

Longines Global Champions Tour CSI 5* Paris: Start- og resultatlister