Carmen Grønvold Johannessen avsluttet med sterk freestyle – og gullmedalje

Det var mange flotte ekvipasjer å la øynene hvile på i klassen for unge ryttere – den som gikk helt til topps gjorde det velfortjent etter en herlig freestyle til over 76 %. Årets norgesmester blant unge ryttere ble Carmen Grønvold Johannessen/Højgårdens Santos.

Norgesmester for unge ryttere ble Carmen Grønvold Johannessen/Højgårdens Santos. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Publikum på Epona Ryttersenter fikk se den ene gode freestylen etter den andre. Ikke alle var feilfrie – men selv om det selvsagt er målet, betyr ikke det at det ikke var mange høydepunkter – for det var det.

Et av høydepunktene kom helt til slutt – hun lå i ledelsen, og hun beholdt den. Med den herlige, velgående energibunten Højgårdens Santos (San Amour I/Friendship) danset Carmen Grønvold Johannessen fra Solberg Rytterklubb seg gjennom freestylen. Dommerne likte det de så og fasit ble 76,220 prosentpoeng. Med de innledende resultatene ble ekvipasjen stående med 217,728 – og det var nok til gull i et sterkt startfelt.

En av ekvipasjene som ga Carmen en utfordring var Kristiane Askim Hillern på store, høyreiste Schnells Happy Birthday (Blue Hors Hotline/Weltjunge) fra Bærum Rideklubb. Også de slo til med en herlig og uttrykksfull freestyle, der Kristiane loste en energisk og innimellom noe spente profesjonelt rundt. Hun brukte hestens høydepunkter og dens iboende energi på beste måte, og dommerne belønnet det hele med 74 % blank. Sammenlagt ble det 213,158 og en velfortjent sølvmedalje.

Nora Windgäetter har en deilig hoppe i sin Noesmindes Miami (Blue Hors Rockefeller/Michellino), og sammen danset de rundt i freestylen. Noen feil og noen spenninger trakk noe ned, og fasit ble 67,955 %. Sammenlagt ble det 205,026 poeng på ekvipasjen fra Soma Ryttersportsklubb – det ga bronsen i klassen.

Resultater

En sterk sølvvinner ble Kristiane Askim Hillern/Schnells Happy Birthday. (Foto: NRYF)
Bronsen gikk til Nora Windgätter/Noesminde Miami. (Foto: NRYF)