Brasiliansk seier på Linnesvollen – Norge et riv fra topplassering

Med verdens syvende beste sprangrytter - Marlon Modolo Zanotelli - på laget, gikk Brasil til topps fredag i Longines EEF Jumping Nations Cup of Norway på Gjelsten Arena i Drammen. Det norske laget presterte sterkt og var kun ett riv fra topplassering.

Fredag kveld på Gjelsten Arena bød på Longines EEF Jumping Nations Cup of Drammen - det ble Brasil som gikk til topps denne gang. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det brasilianske laget, som foruten Zanotelli med sin hest Heureuse Nouvelle WH (Cardento/Indoctro), bestod av Victor Mariano Lumanetti/Idette (Eldorado van de Zeeshoek/Namelus R), Thiago Ribas Da Costa/Kassandra Van’T Heike (Epleaser Van T Heike/Grandeur) og Joâo Victor Castro/Dispo Cece (Tornesch/Quouglof Rouge), viste gnistrende god form og fikk ikke et eneste hinderfeil i løpet av de to rundene over 1,45 m banen Anders Hafskjold hadde satt opp for denne 3*-klassen. Laget ble stående med en liten tidsfeil, den var det lagleder Marlon selv som fikk med på kjøpet i andre runde

Nye grønne jakker på toppen

Ingen andre lag klarte å gå Brasil i næringen, selv Irland som har for vane å vinne på Linnesvollen måtte se seg slått av noen andre i grønne jakker denne gang. Tre lag ble stående med fire feil slik at tiden ble avgjørende – her var det det irske laget som trakk det lengste strået foran Belgia og Norge.

-Vi hadde et sterkt lag her, alle her har hoppet jevnt og godt på dette nivået, og vi holdt oss til planen om nullrunder. Alle kjenner hestene sine godt, i dag var alt på vår side, sa Marlon etter seieren. –. Å vinne, uansett klasse eller nivå – det er alltid en herlig følelse å høre egen nasjonalsang! Vi tenkte vi skulle gjøre noe med irene og deres seiersrekke her på Linnesvollen, og det klarte vi.

Stevnepresident Eirik Berentsen (tv) og NRYFs president Tore Sannum med det brasilianske vinnerlaget. (Foto: NRYF)

Rytterne roset arrangøren: - Arrangøren her gjør en fantastisk jobb, det er topp underlag, gode hinder – så gode fasiliteter for hestene – og det er det aller viktigste. Det er god oppvarming, vi har innendørs-muligheter, det er plass til å longere. Ved mange stevner er det for lite plass et problem. Her ligger stevnet i så naturlige omgivelser – det liker hestene, de slapper av her – her er det bare veldig bra!

Vi tenkte vi skulle gjøre noe med irene og deres seiersrekke her på Linnesvollen, og det klarte vi, sa lagleder, lagrytter og nummer syv på verdensrankingen, Marlon Modolo Zanotelli. (Foto: NRYF)

Høynet hinderne i andre runde

Første omgang ledet til et høyt antall feilfrie runder, hvilket førte til at Anders Hafskjold, med dommernes velsignelse, høynet noen av hinderne for andre runde. Da ble utfordringen både det faktum at hestene allerede en gang hadde vært igjennom banen og nå måtte yte enda litt mer for å la bommene ligge i fred. Da skilte klinten fra hveten denne gang.

-For meg var det vanskelige det at 1,45 m ikke er så stort når underlaget og hinderparken er så god – jeg ville ikke bygge for mye, og i dag så det litt lett ut. Jeg satte opp litt i andre runde, og det endte godt, sa Anders.

Leverte godt

Det norske laget bestod av Benedikte Endresen/Stenhaga Tulip Tattoo (Caressini L/No Limit), Mira Oliva Høidal/Boleybawn Aasha (Dignified Van’T Zorgvliet/Air Jordan), Solveig Fotland Newermann/Ballerina (Calido I/Acobat II) og Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot/Caletto I). Benedikte red to sterke nullrunder, for Mira ble det et ergerlig lite riv i andre runde etter feilfri første runde, Solveig fikk med seg en bom i hver runde – og Geir red to nullrunder.

-Laget vårt bestod av både relativt uerfarne unge ryttere og en svært erfaren. Vi så frem til å være i toppen, det var et mål, og alle rytterne leverte veldig godt, sa Mikael Kolind, landslagsleder for Norge.

Han fortsatte: - Benedikte var god med med dobbelt null, Mira med bare en bom ned, Solveig som steppet inn da Ingrid Gjelsten måtte melde avbud grunnet sykdom og så Geir som leverte slik han hadde lovet. Som siste rytter ut for Norge, prøvde han å ta inn på tiden i andre runde for å få laget så høyt som mulig, men han ble et par sekunder for sen denne gang.

Resultater