Blir det både far og sønn øverst på pallen?

På Starum har NM-rytterne ridd sine runder i terrenget, og det har resultert i at far og sønn Bauer har gått opp i ledelsen i hver sin klasse. I Italia ble det fall i terrenget på juniorekvipasjen Milla Brevig, mens Louise Wuttudal kom i mål. Både i Norge og i Italia skal det nå avgjøres på sprangbanen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Hans Oliver Dalen Bauer topper resultatlisten i juniorklassen før den avgjørende sprangprøven - og pappa Hans Bauer topper i seniorklassen. (Arkivfoto: NRYF)

Iblant skjer det uventede ting – det gjorde det i Italia lørdag idet Milla Bjervig og Stellor Quick Change skilte lag ved et hinder i terrenget. Ved tredje hinder ble det stopp for EM-eventyret for denne gode ekvipasjen. Louise Wuttudal/Uzelia hadde starttid senere på dagen, det ble en utbrytning, men de kom til mål med totalt 83 i straff.

Start- og resultatlister

NM på hjemmebane

På Starum møtte Hans Bauer og herlige Præstegårdens Leopold (Londonderry/Temple Wind xx, oppdretter Kurth Carlsson) til terrengstart med ledelse etter dressuren. Den har han i behold selv om det ble 7,2 i straff i terrenget – han topper resultatlisten før sprangdelen med 30,8 i straff foran Ingeborg Berven Sundt/Jovila (Starpower/Koriander, oppdretter L.A. Stokman) fra Skedsmo Rideklubb. med 48,5 i straff.

En Bauer fra Asker og Omegn Rideklubb topper også listen i juniorklassen, Hans Oliver Dalen Beuer/Jappeloup (Warkant van’t Gestelhof/First Mate xx, oppdretter Koen Augustijns) var knallsterke i terrenget og la til kun 0,8 i straff. Med 30,3 i straff har ekvipasjen det beste utgangspunktet før sprangprøven. På andreplass følger Agnes Sofie Skjølås-Loe/Lismullen Royal Hero (Porsch/Dunkerrin Grey Mist, oppdretter Pat og Jackie Callan) fra Starum Hestesportsklubb med 35,7.

Ida Bærøe Bjørn/Celine (Certus NL/Bellini, oppdretter Madeleien Lundquist) fra Asker Rideklubb ligger fremdeles i ledelsen i UR-klassen, med 26,9 i straff. Inger Sofie Kjeldaas/Odt Ghareeb (Ghareeb/Tulla Flight, oppdretter Sean Grier) fra Øvre Romerike Rideklubb har klatret opp på andreplass med 34,1 i straff.

Sofie Løseth Moheim/Carrigoir Chester fra Ullensaker rideklubb har en god ledelse i ponniklassen, med 38,1 i straff mot andreplasserte Ine Hansen Espebu/Vollegrendas Iris fra Brekka Rideklubb med 63,7 i straff. Her er det imidlertid svært tett til tredjeplasserte – Ingeborg Fåland/Flyer har 70,1 i straff.

Start- og resultatlister