Blant enerne var ingenting avgjort før siste holdt

Rytterne i klassen for ponni kategori I sørget for spenning helt til siste holdt – og også i denne klassen var det lite som skilte de to som kom helt i toppen. Det ble Thea Victoria Harlem/Schermeers Hof Simba som fikk gullmedaljen om halsen denne gang, hakk i hæl fulgte Tuva Eckdahl Book/Schanti M med Mira Antonsen Hjelle/Filur af Grønagergaard som dyktig bronsevinner.

Thea Victoria Harlem avsluttet sin karriere med herlige Schermeers Hof Simba på beste måte - det ble gull i klassen for ponni kategori I. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Tuva Eckdahl Book med sin velgående Schanti M (Dressman II/Bolero) leverte klokkeklart og stødig gjennom alle tre mesterskapsdagene – samtlige dager var rytteren fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb over 70 %. EM-ekvipasjen Thea Victoria Harlem/Schermeers Hof Simba (Bodo/Cupkeshof Winoberg) fra Borge Rideklubb innledet litt under pari, men deretter gikk det bare oppover – og i freestylen klinket hun til med 75,115 % - det ga klasseseier foran Mira Antonsen Hjelle/Filur av Grønagergaard (Vasehøjs Kashi) fra Moldegaard Ryttersportsklubb som fikk 73,655 % og Tuva som fikk 72,005 %. Sammenlagt endte tallene på 212,704 poeng for Thea – og det var akkurat nok til å ta gullet foran Tuva som endte på 212,475. For Mira ble det magiske tallet 210,988 – og det ga bronsen i klassen.

Resultater

Sølvvinner - hakk i hæl på gullvinneren ble Tuva Eckdahl Book/Schanti M. (Foto: NRYF)
Årets bronsemedalje gikk til Mira Antonsen Hjelle/Filur af Grønagergaard. (Foto: NRYF)