Bedre enn forventet

Trude Hestengen og Christianslund Furstino er på det nærmeste VM-klare. For tiden tester de VM-formen under hundreårsutgaven av Falsterbo Horse Show. - Alt i alt var dette en god tur, sier hun om gårsdagens Grand Prix.

En godt fornøyd Trude Hestengen til start under dressurdelen i CDI3* på Falsterbo som eneste norske utøver. Foto: Per Torp/ www.aafoto.dk
av
Sille Kasin

Fredag entret norske Trude Hestengen og hennes ni år gamle dansk varmblodsvallak Christianlund Furstino (Furstenball x Cape Town S) , eller Tino som Trude kaller ham i det daglige, banen på Falsterbo i CDI3* Grand Prix. Startfeltet rommet 15 ekvipasjer, og blant konkurrentene var i tillegg til en rekke svenske hjemmeryttere som blant andre Patrik Kittel som ligger som nummer ti på Longines verdensranking i dressur, ikoniske Ulla Håkansson som i perioden 1970 – 199 vant ikke mindre enn tolv SM-gull og bidro til to svenske EM-gull for lag med hele 26 års mellomrom, også utøvere fra Danmark, Finland, Belgia, Tyskland og USA.

- Jeg er ganske fornøyd med fredagens Grand Prix, for vi gjorde ingen store feil, forteller Trude Hestengen. – Men hesten ble litt tung og lang foran. Dette er noe vi jobber med i treningen, og som sikkert ikke kommer med inn på banen når han bare blir sterkere. Tino er jo en stor hest og kun ni år, så det mangler fortsatt litt styrke. Men jeg er superfornøyd, både med poengene og plasseringen, smiler hun. – Det er selvsagt litt surt å bli første uplasserte, men dette var høyere opp enn jeg hadde regnet med, så alt i alt så var dette en god tur, avslutter hun.

Ikke overraskende vant Patrik Kittel og hans ti år gamle hoppe Forever Young Hrh (Fuerst Fugger x Don Bosco), og var dermed i en klasse for seg selv med en score på gode 76.065. Trude Hestengen og Christianlund Furstino endte som tidligere angitt som første uplasserte omtrent midt i feltet med 67.935 prosentpoeng.

Trude Hestengen og Christianlund Furstino gjennomførte en god tur i CDI3*Grand Prix på fredag. Foto: Per Torp/ www.aafoto.dk

Senere denne lørdagen rir den norske rytteren som over tid har gjort danske av seg, CDI3* Grand Prix kür, og har start nummer fem klokken 15:06. I det internasjonale dommerkollegiet finner vi danske Susanne Baarup, tyske Peter Holler, nederlandske Janine van Twist, samt de to svenske dommerne Mats Eriksson og Annette Fransen Iacobaeus.

Resultater: