Bare lo av det

Ella Bryne Smogeli har gjennomført to internasjonale voltigestevner på rappen. Det som gikk bra det ene helgen, gikk ikke så bra neste og vice versa. – Siste helgen ble det et «fall», men jeg gikk opp igjen og avsluttet sterkt. Jeg bare lo av det, sier Ella som dermed dro hjem både i godt humør og med mer erfaring i bagasjen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
(Arkivfoto: Michael Schanner)

Junioren Ella Bryne Smogeli har VM som mål i år. Forrige helg var hun til start i nederlandske Ermelo, med hesten Wallis (Pardon/Iglesias) og longør Nienke de Wolff (NED). Poengmessig pekte det oppover i løpet av helgen.

-Dommerne var ganske strenge der, spesielt første dagen. Der hadde jeg egentlig en ganske solid og god runde i obligatorisk, men noen av øvelsene var litt sånn passe. I küren gikk det derimot helt supert. Der fikk jeg gode poeng og hadde ingen «feil», noe jeg er veldig stolt over, sier den unge utøveren fra Lommedalen og oppsummerer helgen i Ermelo som veldig morsom og lærerik.

Helgen etter var det Belgia og stevneplassen i Lier som rommet et internasjonalt voltigestevne.

-Obligatorisk var også helt ok her. De øvelsene som var litt sånn passe i Ermelo var mye bedre i Lier, men igjen så var noen av øvelsene ikke like bra som jeg vet jeg kan gjøre de!

Så gjøv hun løs på küren. – Der startet jeg veldig sterkt og gjorde de første øvelsene bedre enn noensinne. Men så klarte jeg å bomme på takten i en «stuss», og kom meg ikke opp igjen. Det ble et «fall» ut av det, men jeg gikk opp igjen og endte küren sterkt, forteller Ella.

Strategien for å håndtere den bokstavelige nedturen var å ikke ta den for høytidelig. – Både Nienke og jeg tulla og lo om det i ettertid, smiler Ella som til tross for denne glippen kunne glede seg over overraskende bra poeng.

Sammenlagt resultat for helgen i Lier ble 6,401.

-Jeg var stolt over innsatsen denne helgen også, og jeg dro hjem med nye erfaringer og nye ting å trene på!

I Lier deltok også seniorutøveren Kristine Aasveen med hesten Elverores Galantic (Zonik N.O.P./Matador) og Balàs Bence (HUN/SWE) som longør. Sammenlagt resultat for Kristine ble 6,108 poeng.