Sprang

Baltic Cup-finalen godt i gang

Finalen i Baltic Cup er et høydepunkt for mange ryttere – nå er stevnet godt i gang på stemningsfulle Vilhelmsborg utenfor Århus.

hest / sprang / Baltic Cup / Norges Rytterforbund
Finalen i Baltic Cup er godt i gang på stemningsfulle Vilhelmsborg i Danmark. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det går slag i slag i det store ridehuset på Vilhelmsborg, med deltagere fra flere nasjoner. Torsdag var første konkurransedag, og det kom norske nullrunder og plasseringer i første klasse som var en 1,05 m klasse for children. Sienna Øvredal Hordnes/Huppydam WP Z red inn en andreplass, mens Bertine Hagen Berentsen/JJ Casiska ble plassert som nummer syv.

To plasseringer ble det også i Junior/U25 1,20 m. Mikkel Fredin Nilsen/Eivissa sikret seg sjetteplassen, mens Ingrid Sandhei Bjørklund/Andorra ble nummer åtte. I Big Tour 1,15 m tok Elsa Gunilla Sandven/Casemiro CC en fin åttendeplass.

Mikkel og Ingrid slo også til i Big Tour Junior/U25 1,30. Ingrid tok henholdsvis andre- og tredjeplass med Arie Z og Staedtebahn’s Cornwell, mens Mikkel Fredin Nilsen/CSF Valerie la beslag på fjerdeplassen. I denne klassen tok også Emilie Øia Helgesen/Lady Gaga HH Z en plassering som nummer 11.

Med fredagen godt i gang har flere norske ryttere vært i ilden, og i Big Tour kat 2 1,10 m har norske ekvipasjer hoppet riktig godt. Hermine Bjune-Skogevall/Coolfin Daisy lå lenge i ledelsen, men måtte se seieren glippe da siste danske rytter suste over målstreken. En riktig god andreplass ble det likevel, og plassert i klassen ble også Bertine Hagen Berentsen/Burnbrae Jack som nummer fem og Thea Førsund/Lodestar van’t Rechthof nummer seks.

Utover fredagen står også nasjonshopping på programmet, med norske lag både for children og junior.