Årets NM-sesong settes i gang av seniorene på sprangbanen

I år er det våre seniorryttere i sprang som får æren av å sette den nasjonale mesterskapssesongen i gang. Og den starten nærmer seg med stormskritt – våre beste sprangryttere på seniornivå skal kjempe om medaljer og kongepokal i Drammen 29. april til 1. mai under Drammen Spring Tour.

Om en liten måned er det tid for NM sprang for seniorene - under Drammen Spring Tour. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Nå gjenstår det en liten måned til mesterskapet går i gang, og stevnemessig er det kun ett Elitestevne igjen i kalenderen før mesterskapet går i gang i Drammen – den muligheten til å hoppe i det har rytterne hos Grenland Ryttersportsklubb på Vallermyrene 8.-10. april. NM-klassene for senior går i hinderhøyden 1,45 de to første dagene før det hele avgjøres med to like omganger over 1,50 m.

Tidlig mesterskap en fordel for seniorene

Landslagsleder for våre seniorer påpeker fordelene ved et tidlig mesterskap for disse rytterne:

-Det er nytt i år at vi har flyttet NM til første helgen i mai. På den måten vil vi prøve å få samlet flere ryttere til mesterskapet, det tror vi at vil gi oss flere fordeler, sier Mikael.

Han fortsetter:

-Vi får en bedre «oversikt» over ekvipasjene tidlig i sesongen. Utover sommeren skjer det veldig mye, hvilket kan gå ut over mesterskapet.

Mikael understreker at det nasjonale mesterskapet er viktig.

-Et NM er for de beste rytterne – de skal være med, det er viktig å samle dem. Da får de også målt seg selv når det gjelder. Det er nemlig noe ekstra når det er et mesterskap, også når det er nasjonalt. Det er flere som er godt i gang med sesongen, som er rundt omkring – og det er fint. Men et mesterskap er noe annet – og det er fint at man får denne sjansen til å vise seg, på hjemmebane og tidlig i sesongen, sier landslagsslederen.

– Det er også fint å ha mesterskapet i forbindelse med Drammen Spring Tour, det er et godt stevnetilbud, på hjemmebane – og på et tidspunkt det ikke skjer så veldig mye annet. Så tanken er at vi også får utenlandsbaserte norske ryttere til Norge da.

-Vi tror at et nasjonalt mesterskap for seniorene tidlig på året gir oss flere fordeler, sier landslagsleder Mikael Kolind. (Foto: NRYF)

Tre separate mesterskap

I motsetning til tidligere år splittes mesterskapet opp i de ulike aldersklassene, både når det gjelder tid og sted. Mens seniorene rir helgen 29. april til 1. mai i Drammen, skal ponnirytterne i ilden 15.-17. juli hos Hønefoss og Ringerike Rideklubb. Mesterskapsringen sluttes så igjen hos Drammen med NM for junior, unge ryttere og children i Drammen 4.-7. august.

Spring Tour og sprangkonferanse

Det skjer mer enn bare hopping over hinder under Drammen Spring Tour. Norges Rytterforbunds sportsutvalg sprang inviterer trenere, hesteeiere, teknisk personell, senior-ryttere og satsende ryttere over 18 år til sprangkonferanse mandag 25. april. Konferansen varer fra klokken 10 til 14, og byr på faglig innhold samt clinic med den tidligere landslagslederen Nederland, Rob Ehrens.

Nederlandske Rob Ehrens, som har ledet de nederlandske rytterne fra den ene suksessen til den andre, holder clinic under sprangkonferansen 25. april. (Foto: FEI/Dirk Caremans)

Påmeldingsfrist til sprangkonferansen er 1. april.

Se mer om sprangkonferansen på rytter.no