Arendal: For en stevnehelg for Amalie Steen Hegre

Rytteren fra Sandnes og Jæren Rideklubb hadde med seg fire hester til helgens L-stevne for hest hos Arendal og Grimstad Rideklubb. Hun startet totalt 13 klasser, og inkludert omhoppinger ble det i løpet av disse hele 20 feilfrie runder – kun én gang ble det en liten bom ned.

Amalie Steen Hegre med sin trippelvinner Itienne M. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

20 feilfrie runder av 21 mulige – det er en god statistikk. Legg til at den ene runden der det kom en feil, var det kun én liten bom ned for Amalie Steen Hegre i Arendal i helgen. Totalt ble det åtte plasseringer på rytteren som for ikke lenge siden ble mamma også.

Amalies topplasseringer

Amalies konkurrenter hadde tre muligheter til å slå henne og hennes Itienne M i løpet av dette stevnet. Men det viste seg å være en umulig oppgave – denne ekvipasjen tok like godt tre førsteplasser på rad i stevnets høyeste klasser.

Amalies seiersrekke med den niårige vallaken e. Dutch Design/Cardino begynte fredag, med seier i 1,30 m klassen. Lørdag toppet de listen i 1,40 m – og så gjorde de innsatsen komplett med seier i 1,30 m søndag. Med Ivan e. Numero Uno/Cassini I ble hun fredag nummer tre i 1,20 m mens de vant lørdagens 1,20 m.

Da hinderne lørdag var bygget opp til 1,40, var det Victoria Celine Dalen fra AGR som ble nummer to med Catoo Bi Du e. Catoo/Arctic som ble nummer to bak Amalie. Kun disse to var feilfrie i grunnomgangen, men Victoria så at slaget ble tapt i omhoppingen og trakk seg fra å fullføre runden. Tredjeplassen gikk til Silje Ludvigsen Dalen/Babouche vh Kongingshof Z e. Baloubet du Rouet/Cassini II.

Lørdagens 1,20 m klasse var klassen med flest deltagere gjennom helgen, med 45 startende. Bak Amalie og Ivan kom arrangørklubbens Åge Dagfinn Eide Askeland/Cancellara e. Copyright/Landro S, mens Marie Lensebråten Walstad/Clarkes Ferro e. Creevagh Ferro ex Siebe/Diamonds Are Trumps ble nummer tre.

-Arendal er en fantastisk stevneplass og jeg liker alltid å reise dit, fastslår Amalie.

På spørsmålet om hva oppskriften er på så mange gode runder, svarer hun enkelt:

-Hestene jeg har nå er veldig forskjellige og så kjekke å jobbe med. Jeg er mye mer fokusert på detaljer nå enn jeg har vært tidligere og tror det er en stor faktor som spiller inn i det lange løp!

Målet for neste stevne er klart. Med et leende smil sier hun: - Neste gang skal alle rundene være feilfrie!

Et knippe vinnere til

I 1,30 m klassen lørdag heiste Åge Dagfinn Eide Askeland seg helt til topps i resultatlisten. Han red her 11-åringen Billy Honest e. Cevin Z/Vechta og gikk dobbelt null. Med et sekunds margin sikret han seg seieren foran klubbvenninne Maia-Lykke Knutsen/Tequila From Second Life Z e. Tlaloc la Silla/Cumano med Vilde Kolderup Carlsen/Zic som en god nummer tre.

Søndag var det Martine Berheim Skår fra Sandnes og Jæren Rideklubb som toppet 1,20 m klassen, med vallaken Dion e. Lupicor/Ekstein. Her ble Kamilla Kjile Pettersen/Jeunesse e. Calvaro/Laudanum fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb nummer to, foran Malin Kristine Lantz/Candessina Z e. Candillo Z/Quidam’s Rubin.

Martine Berheim Skår hadde også mange gode runder, deriblant med Dion som sørget både for vinnerrosett og andreplass. (Foto: Privat)

Bak Amalie i søndagens 1,30 m kom Solveig Karstensen Aarnes/Nadita vd Bisschop e. Quidam de Revel II Z (clone)/Bamako de Muze fra Stavanger og Sola Rytterklubb foran Frida Camilla Aa/Out Standing Lucas ES e. Camaro M/Rebel I Z fra Bærum Rideklubb.