Åpningsseremoni et NM verdig

Hønefoss og Ringrike Rideklubb kan som kjent dette med stevner, og når NM ponni er på trappene, sparer man seg ikke. Kveldens åpningsseremoni bærer bud om et virkelig flott arrangement denne helgen.

Torsdag kveld ble NM ponni sprang 2022 i regi av HRRK høytidelig åpnet på Bærenga - med både bunadsjenter og ponni, så klart. Foto: Bjørn Johnsen
av
Sille Kasin

Gjennom helgen venter nok en gang ildsjelene i Hønefoss og Ringerike Rideklubb storinnrykk. NM ponni sprang står på programmet, og i tillegg inviterer den aktive stevnearrangøren til både åpne klasser og cupklasser. Og kveldens åpningsseremoni, den var virkelig et norgesmestermesterskap verdig.

-Det ble en veldig fin åpningsseremoni med innmarsj, forteller stevneleder Gro Sørgaard Gartland som også vil være i sving som stildommer i enkelte av klassene gjennom helgen. Hun går heller ikke av veien for selv å starte et par klasser, når klubben trommer sammen til stevne på hjemmebane.

– Jeg var konferansier, og vi hadde fine bunadsjenter med oss. Det ble også presentasjon av alle NM-rytterne, forteller hun videre,

Et annet flott innslag var flaggheising ledsaget av nasjonalsangen.

- Selma Haasun Poole og Celina Fjeldavli stod for nydelig sang, og deretter klippet vi snoren som offisiell åpning av NM ponni sprang 2022, fortsetter Gro Sørgaard Gartland. – Klubbens egen HRRK-rytter, Emmeline Pedersen som vant NM ponni kategori 2 i fjor, stod for dette. Alt i alt ble det som sagt en veldig fin seremoni og masse publikum. Vi hadde også warm-up klasser i dag, samt salg av grillmat. Vi har pyntet hele anlegget med norske flagg, og flere nye hinder er også på plass. Kort sagt, vi er veldig klare for hele stevnehelgen med både åpne klasser, cupklasser og selvsagt frøst og fremst NM ponni, avslutter hun smilende.

Årets NM-felt er for øvrig ikke av de største, men imøtesees likevel med stor grad av spenning. Mesterskapet for ponni kategori 2 rommer fem ekvipasjer, mens det er hele 17 ekvipasjer til start i mesterskapet for ponni kategori 2. Førsteavdelingene ris fredag ettermiddag, mens det er duket for finaler på søndag. Hyggelig nok samler NM-klassene alene utøvere fra hele 14 ulike klubber.

Resultater:

Du finner flere bilder fra NM-helgen på Kristian Strøms Instagram-konto Equipephoto.