Anine og Maserati til topps: Gullstart på sisteårs sesong som young rider

Det holdt hele veien til gull denne gang for Anine Mørch-Aas og hennes Maserati. De ble årets Hallmestere i MA-klassen, med Hedda Aam Opheim og Anna Konstanse Helberg på sølv- og bronseplass.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Årets medaljører i MA-klassen: Anine Mørch-Aas/Maserati, Hedda Aam Opheim/Mythos CML og Anna Konstanse Solberg/Fancy Nefertiti. (Foto: NRYF)

Dette var mesterskapets største klasse, med 20 deltagere. Det skulle bli tre ryttere i aldersgruppen unge ryttere som tok årets medaljer. Anine fra Solberg Rytterklubb tok første klasseseier lørdag med sin Maserati e. Metall/Purioso – og fulgte opp med ny seier søndag. Prosentene lød på henholdsvis 69,12 og 71,535. Topp tre holdt seg lik begge dagene – Hedda, som representerer samme klubb som Anine, red inn andreplassen både lørdag og søndag med sin Mythos CML e. Florencio I/Bolero mens Anna Helberg fra Gjøvik Rideklubb ble nummer tre hver dag med Fancy Nefertiti e. Rubinrot/Weltbürger.

Når man bobler over av kjærlighet til hesten

En glad Anine forteller:

-Maserati var flink begge dager. Første dagen var det litt rytterfeil, men søndag fikk vi mye bedre flyt. Maserati er min beste venn og leverer nok en gang for meg. Han har et hjerte av gull!

Anine bobler – som alltid – over av kjærlighet til sin hest. Hun har sagt det før – og hun sier det igjen. – Han er virkelig en once in a lifetime hest! Jeg kan ikke få takket ham nok!

At topp tre bestod av tre unge ryttere, syntes Anine var litt ekstra stas. – Veldig moro at det ble tre unge ryttere i topp! Vi hadde en super helg på flotte Grenland, med fantastisk fine folk, sier Anine og legger til: - Især vil jeg takke min klippe (trener) Tine Øye – hun er gull verd!

Mesterskapet på Vallermyrene var starten på sesongen for Anine. – Det er deilig å være i gang med sesongen igjen, og vi ser virkelig frem til vår siste young rider sesong sammen.

Fulgte planen

Hedda Aam Opheim ble av dommerne belønnet med henholdsvis 67,129 og 68,333 %.

-Mythos var god hele helgen, og vi hadde to veldig fine konkurransedager, sier Hedda. – Første dagen handlet bare om å gi ham en god tur innenfor railen der han kunne føle seg selvsikker. Det fikk vi til, og vi kunne da «gire opp» et hakk på søndagen. Jeg er kjempefornøyd med begge dager, men især søndagen, da min ridning var bedre da.

Hedda takker sin firbente partner aller først: - Jeg er så takknemlig for min gode, fantastiske hest som alltid er positiv og legger hele hjertet sitt i vårt samarbeid.

Så er det trenerens tur – Anny Hilde Lindén: - Min trener Anny Hilde skal ha en egen takk! Hun er alltid der for oss og hjelper oss på en fantastisk måte. Hun har en sentral plass i mitt team, og jeg er så takknemlig for henne. Alt i alt så har det vært en fantastisk helg, og jeg og Mythos ser frem mot vår siste young rider sesong sammen!

For Anna var ikke oppladningen optimal

For Anna Konstanse Helberg ble ikke oppladningen til mesterskapet slik hun så for seg.

– Etter 2-3 uker med mononukleose (kyssesyken) har ikke oppladningen til dette mesterskapet vært helt ideell for min del, fastslår hun.

Når ting går litt på tverke, er det godt å ha god hjelp tilgjengelig. - Vi har fått uvurderlig hjelp av Ingrid Ølstad som har ridd Fenty mens jeg har vært syk, forteller bronsevinneren, som til tross for opptakten mot mesterskapet er veldig fornøyd med resultatet. Med sin 16 år gamle hoppe red Anna inn henholdsvis 66,907 og 67,544 %.

-Fenty har jobbet utrolig godt i helgen, og jeg er utrolig fornøyd med å få klasseplassering begge dager og sammenlagt bronse som førsteårs young rider!

Resultater