Andrea og Annaharvey Springbok klatret bare oppover og oppover

Etter en helt godkjent dressur til 33,8 i straff, klatret Andrea Løseth Moheim og hennes Annaharvey Springbok bare oppover og oppover på resultatlisten under helgens CCI2*-S i svenske Kristianstad. Topp innsats på hinder både på bane og i terreng ledet ekvipasjen til slutt opp på en sterk niendeplass blant 68 startende.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Andrea Løseth Moheim/Annaharvey Springbok tok en sterk niendeplass i CCI2*-S i svenske Kristianstad i helgen. (Foto: Andrea Øvergård Rønning)

Det skilte litt mellom dommerne etter at ekvipasjen hadde gjennomført sitt dressurprogram, Andrea og Springy ble belønnet med henholdsvis 69,32 og 63,18 %. Plasseringsmessig ga dette 18. og 34. plass – til sammen betød disse prosentene en plassering som nummer 29 i forkant av oppgavene på sprangbanen og i terrenget.

Der satte Andrea og hennes 14 år gamle vallak e. Ricardo Z/Cavalier Royale inn støtet. De seilte flott og feilfritt gjennom sprangbanen, og var like feilfrie i terrenget, både over hinder og på tid. Etter sprangen klatret de opp ni plasser til 29. plass, så tok de siste klyv i terrenget og føk opp til niendeplass med totalt 33,8 i straff.

-Stevnet i Kristianstad gikk over all forventning. Det var årets første internasjonale start, og jeg er spesielt fornøyd med sprangen og terrenget. Springy kjennes veldig bra ut, sier Andrea. – Vi konkurrerte mot mange erfarne og dyktige ryttere, så vi er veldig fornøyd med resultatet. Nå er det hjem og trene enda mer dressur, før vi setter kursen mot Polen og Sopot om to uker, hvor vi skal debutere i CCI2*-L.

Andrea var ikke alene om å være norsk i klassen – Ida Bærøe Bjørn hadde med seg sin nå åtte år gamle Celine e. Certus NL/Bellini. De innledet med 34,8 i straff i dressuren og var like feilfrie som Andrea og Springbok både på sprangbanen og i terrenget. Det var imidlertid hard kamp om plasseringene og lite som skilte utøverne – 34,8 i straff holdt til en 30. plass denne gang.

Rosa Helene Sabbasen/Lord Ricello e. Caricello/Boreas endte med 56,6 i straff og Marthe Hagen Haugen, som gjorde et aldri så lite comeback i konkurransesammenheng med hoppen Caramelle e. Carson Ask/Temple Wind xx etter skade og innsats som avlshoppe, endte med 58,3 i straff. Begge disse gikk feilfritt på sprangbanen.

Louise Wuttudal/Uzelia e. Algot/Feliciano var eneste norske med i CCI3*-S og ble nummer 23 i CCI3* med 54,9 i straff.

Flere norske ryttere deltok også i de nasjonale klassene under stevnet.

Resultater