Amalie Steen Hegre vant hestebilen – Pål Flam tok finaleseieren

Det ble en spennende helaften publikum fikk servert i Telenor Arena da 29 ryttere red ut til start i finalen av Kingsrød Grand Prix Cup. Med et sekunds margin gikk finaleseieren til Pål Flam/Gambler – og når det gjaldt sammenlagtseieren – med et års leasing av en tohesters bil fra Kingsrød Trading på premielisten – var det til slutt Amalie Steen Hegre som trakk det lengste strået.

Etter flere gode resultater gjennom sesongen i Kingsrød Grand Prix Cup førte poengene fra lørdagens finale Amalie Steen Hegre til sammenlagtseier - og Dag Ove Kingsrød fra Kingsrød Trading kunne dermed gi nøkkelen til hestebilen til Sandnesrytteren. (NRYF)to: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Tribunen – det som neste helg blir VIP-tribunen – var helt full da helgens høydepunkt, Kingsrød Grand Prix Cup finale, begynte lørdag kveld i Telenor Arena under L/E-stevnet til Bærum Rideklubb. God sport sto på menyen – og i tillegg til deilig sushi som kunne nytes sammen med en spennende finale der det gjaldt både å vinne klassen og ta gode poeng for sammenlagt resultat.

Åtte ekvipasjer klarte 1,45 m banen feilfritt, av disse møtte syv til omhopping. Victoria Gulliksen fra Drammen og Omegn Rideklubb sto for en oppvisning som dommertrioen i nabobygget som huser «Skal vi danse»-sendingene nok ville ha gitt toppkarakterer for sammen med sin Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus). Smidig og enkelt hoppet Papa Roach seg feilfritt gjennom banen på en knallsterk tid – 36,65 sekunder. Totalt var det fire ekvipasjer som holdt nullen her, Mira Høidal/Bronx (Bravour/Cardento) fra Fredrikstad Rideklubb satte den enkelt på 40,51 s – et resultat som skulle gi fjerdeplass i klassen. To riktig fine nullrunder hadde også Geir Gulliksen/Equine America Grandino H(Calvino Z/Numero Uno) – klokken stoppet på 38, 94 sekunder for Drammensrytteren.

Pål Flam hadde Victorias tid i hodet da han satte i gang med oppgavene – og med et høyt grunntempo og korte vendinger sammen med Gambler (Cardento/Matterhorn) satt både nullen og vinnertiden for Arendalsekvipasjen.

Gjennom ganske enkelt veldig god ridning ble det finaleseier på Pål Flam og Gambler. Med Conthasox tok Pål også femteplassen i klassen. (Foto: NRYF)
Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach sto for en klassiker av en omhopping - med en god andreplass som resultat. (Foto: NRYF)
Geir Gulliksen red Equine America Grandino H til en god tredjeplass i finalenklassen. (Foto: NRYF)

And the winner is....

Dagens finale skulle også avgjøre sammenlagtresultatet – og hvem som skulle få gleden av et år med en tohesters bil fra Kingsrød Trading. Det var Solveig Fotland Newermann som lå i ledelsen inn mot finalen, men det var likevel åpent hvordan det hele skulle ende. Resultatlisten i klassen gjorde det på ingen måte innlysende hvem som skulle gå til topps her – og publikum ble holdt i spenning mens tre unge, dyktige ekvipasjer ble kalt inn til premieutdeling – Solveig Fotland Newermann, Pål Flam og Amalie Steen Hegre. Det eneste som var klart var at det var lite som skilte disse tre – men hvem hadde vunnet hva?

Dag Ove Kingsrød holdt bilnøkkelen høyt og gikk mot de tre – og nøkkelen den endte hos Amalie. Pål Flams seier førte ham opp til en andreplass, og for det får han en hestehenger til disposisjon et år. Solveig Fotland Newermann ble nummer tre – og med det lykkelig eier av et flunkende nytt stevneskap.

-Dette var veldig gøy, det var ganske uventet, smilte en glad Amalie etterpå. - Jeg visste ikke jeg hadde vunnet før jeg kom inn der på premieutdelingen. Det var bra og gøy med Pål at han vant, men heldigvis hadde jeg litt mer poeng med meg enn ham – for det var veldig jevnt - jeg hadde litt flaks der! Men så har jeg også ridd denne cupen jevnt gjennom sesongen – denne cupen er virkelig en veldig fin mulighet for oss ryttere!

Amalie Steen Hegre/Itienne M var en av ekvipasjene i omhoppingen, med en bom ned ble det sjetteplass på ekvipasjen. (Foto: NRYF)
Mens Pål Flam tok andreplassen sammenlagt, gikk tredjeplassen - og et stevneskap - til Solveig Fotland Newermann. (Foto: NRYF)