Amalie og Sparkling Mr Boomtastic suverene vinnere

Pilene har pekt oppover under dagene i Telenor Arena for Amalie Bjordahl Schau og hennes Sparkling Mr Boomtastic. Lørdag kunne den fargerike ponnien like godt ha hett Sparkling Mr Fantastic – som den eneste med to nullrunder – og for en omhopping i 1,15 m klassen presentert av Backe.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Amalie Bjordahl Schau/Sparkling Mr Boomtastic ble suverene vinnere av 1,15 m klassen for ponni kategori 1. (Foto: NRYF)

Dagens bane ble utfordrende for kategori 1 ponniene, og det var bare Amalie og Sparkling Mr Boomtastic (Annaghmore Boomerang) om klarte begge fasene feilfritt. Fire av de 11 ekvipasjene fikk fire irriterende feil i første fase, og best tid av disse var det Linnea Sjørbotten Jordet med fine Move on Lady Primorose (Frederiksminde Hazy Move On/Coosheen Thyme) fikk. Med 53,34 s sikret hun seg andreplassen, foran Andrea Sedivy-Kristiansen/Treflaeth Bonso (Foryd Daniel/Morlena Caradog) som med et irriterende riv på første hinder galopperte over målstreken i første fase på 53,70 s.

-Dette var veldig gøy, dette er første gang jeg rir med på Kingsland Oslo Horse Show, så det var veldig gøy å vinne her siste dag, sier Amalie.

Amalie sitter igjen med den gode følelsen av at det har gått bedre og bedre for hver dag i Telenor Arena. – Det har det virkelig gjort! Planen i dag var en rolig første omgang, ri lange linjer – og så satse litt på i omhoppingen.

Det gjorde virkelig Amalie og Boomtastic – for med ultrakort vendinger og en svært godt hoppende ponni ble de stående med en tid som ville ha vært en utfordring for de fleste.

-Dette var helt herlig, og det har vært så morsomt å ri her sammen med de store rytterne, sier Amalie som takker sin trener Espen Wielunski for hjelp og støtte hele veien. – Han har hjulpet meg hver eneste dag, jeg er veldig takknemlig for det!

Start- og resultatlister

I dag kunne Sparkling Mr Boomtastic like godt ha hett Sparkling Mr Fantastic - det var en velfortjent seier etter topp innsats både i første og andre fase. (Foto: NRYF)
Andreplassen gikk til Linnea Sjørbotten Jordet/ Move on Lady Primorose. (Foto: NRYF)
Andrea Sedivy-Kristiansen med Traefleth Bonso innkasserte en fin tredjeplass. (Foto: NRYF)