Alt klart for finaledag på sprangbanen

Klokken 14.00 går startsignalet for finalen i Agria FEI World Jumping Championship. 21 av de beste ekvipasjene fra de innledende rundene står klare for innsats i Stutteri Ask Stadium i Herning. Her er hva de skal igjennom i dag.

Svenske Henrik von Eckermann ligger i tet inn mot dagens VM-finale i Herning. (Foto: FEI/Richard Juilliart)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Opptrappingen mot finalen begynte lørdag kveld, med vetsjekk. 22 hester ble vist, samtlige gikk igjennom unntatt QH Alfons Santo Antonio, hesten til den brasilianske rytteren Yuri Mansur.

Det som leder til tittelen verdensmester er to runder, kalt A og B. Runde A er for de 25 beste plasserte individuelle rytterne fra de innledende rundene gjennom mesterskapet, men ikke alle velger å starte - listen i Herning rommer 21 ekvipasjer.

Kun de 12 beste går videre til runde B. Rytterne har med seg sine feil fra hele mesterskapet, og skulle det skje at noen står likt i toppen etter runde A og B, vil det bli en omhopping om gullet. Står noen likt på øvrige plasseringer, vil rytternes totale tid i runde A og B avgjøre plasseringen.

Ingen norske ryttere er med til dagens individuelle finale, men Skandinavia er godt representert med to svenske ryttere i ledelsen inn mot de avgjørende rundene. Helt i topp – og da som siste ut i runde A - ligger Henrik von Eckermann/King Edward med 0,58 feil, foran Jens Fredricson/Markans Cosmopolit med 2,71 feil. Som nummer tre fra toppen ligger belgiske Jérome Guery/Quel Homme de Hus med 3,35 feil.

Den nederlandske banebyggeren Louis Konickx har sammen med Quintin Maertens (NED) og Anthony D’Ambrosio (USA) som teknisk delegat laget banen som består av 13 hinder og 16 sprang i høyden 1,65 m. Konickx har hele ni banebyggerassistenter ved sin side i Herning, han tegner banene som assistentene bygger etter hans anvisninger.

Start- og resultatlister