Alle drømmer er like mye verdt

Norsk idrett ønsker å løfte frem mangfoldet i idretten. Vi jobber for at alle skal bli sett og hørt – og ha like muligheter. Idretten er en arena der alle skal få lov til å drømme så stort de vil.

av
Ekstern part
Birk Ruud og Sanna Næss delte ut pris på Idrettsgallaen lørdag. (Foto: NRK)

Av Norges idrettsforbund

I 2022 lanserte Norges idrettsforbund parastrategien Én idrett – like muligheter. Ambisjonen om å nå alle innebærer at vi må tilrettelegge for et mangfoldig tilbud der flest mulig finner sin plass og får utvikle seg i tråd med egne ønsker og behov.

Én som har som har funnet sin plass, er Sanna Nes fra Fredrikstad. Hun er utøver i rytmisk gymnastikk (RG) og i juni skal hun og 43 andre utøvere fra Norge delta i Special Olympics World Games i Berlin. Den norske delegasjonen er den største Norges idrettsforbund har tatt ut noen gang.

Les mer om de to norske rytterne skal delta i Special Olympics World Games her.

Les mer om hele den norske troppen her.

Under lørdagens idrettsgalla på Hamar delte Sanna ut prisen «Årets forbilde» sammen med freeski-utøver og olympisk mester Birk Ruud. NRK hadde i forkant av gallaen møtt de to på en treningsøkt i Haslehallen i Oslo, sammen med resten av den norske RG-troppen. Se reportasjen her.

Alle drømmer er like mye verdt, og idretten er en arena der alle skal få lov til å drømme så stort de vil. Nettopp gjennom idretten kan mennesker med utviklingshemming oppdage nye evner, ferdigheter og suksess.

I tiden frem mot Special Olympics World Games i Berlin skal vi følge og vise frem de norske utøverne.

Her finner du mer informasjon om idrett for utviklingshemmede.