Å himmel, jeg har akkurat vunnet

Britiske Charlotte Fry med herlige Glamourdale danset seg til gull i Grand Prix Special i Stutter Ask Stadium i dag, med danske Cathrine Laudrup-Dufour/Vamos Amigo som en god nummer to. – Å himmel, jeg har akkurat vunnet – jeg tror jeg kommer til å gråte nå, var mesterens umiddelbare reaksjon da gullet var et faktum.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Charlotte Fry og Glamourdale danset seg til gullet i Grand Prix Special mandag kveld. (Foto: FEI Leanjo de Koster)

Nederlandske Dinja van Liere/Hermes (Easy Game/Flemmingh) var fjerde siste ekvipasje ut av et startfelt på 30 i dagens Grand Prix Special. Med 79,407 gikk de opp i ledelsen, men det var på ingen måte avgjort – for både Laudrup-Dufour og Fry gjenstod.

Den danske ekvipasjen hadde en suveren Grand Prix fra lagkonkurransen som trygg bakgrunn for dagens konkurranse. Dagens prosent ble 81,322 og hun klatret dermed opp i ledelsen og hadde napp i gullet sammen med sin Vamos Amigos (Vitalis/Blue Hors Hotline).

Har ikke engang turt å drømme om dette

Men så kom turen til Fry og Glamourdale, den 11 år gamle hingsten (Lord Leatherdale/Negro) som bergtar sitt publikum. Han begeistret atter en gang både disse og dommerpanelet, især med sin enorme, fantastiske galopp. Med 82,508 var gullet denne gangen britisk. Dommerpanelet på syv var skjønt enige om vinneren – samtlige hadde den britiske ekvipasjen som nummer en.

-Dette er helt vilt, jeg har nesten ikke ord, sa Fry som med dagens resultat satte personlig rekord. Hun fortsatte: - Han gikk bare inn der og gjorde tingene bedre enn i går, han er intet mindre enn fantastisk. Dette er den beste jeg noen gang har gjort, og han gir meg bare alt, alt! Å himmel, jeg har akkurat vunnet – jeg tror jeg kommer til å gråte nå – jeg har ikke engang turt å drømme om dette fordi Cathrine og de andre er så fantastisk flinke ryttere, sa den ferske mesteren.

Hun fortsetter: - Jeg følte jeg måtte gjøre noe ekstra i dag ettersom vi kom inn rett etter Cathrine, og vi prøvde vårt beste. I dag hørte jeg faktisk at publicum var høylydt da vi var i galoppdelen – og det var utrolig! I går hadde vi problemer med piruettene, men Isabell (Werth) ga meg noen ting å jobbe med og det var mye bedre i dag – hun er ganske enkelt best, en så hyggelig person. Hun har vært mitt idol siden jeg var liten! Og Glamourdale, han er ganske enkelt fantastisk for tiden, og fremdeles vet jeg så mange ting vi kan jobbe med for å forbedre, dette er bare hans første sesong.

-Dette er det beste jeg noen gang har gjort, og han gir meg bare alt, sa gullvinneren om sin fantastiske Glamourdale. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

Danske Laudrup-Dufour var et stort smil etter sølvet.

-Jeg synes hesten min var enda bedre i dag enn han var i går – hans serier for eksempel, de var supre i dag. Jeg er så utrolig fornøyd med Vamos, og det er intet annet enn fantastisk at vi tar medalje her på dansk jord – det er en drøm som går i oppfyllelse! Vamos var helt fantastisk i ringen, vi nøt det så veldig begge to – og publikum gjør en fabelaktig jobb med å støtte meg der ute. På en måte prøver jeg å hente frem den følelsen jeg hadde på Cassidy når jeg rir andre hester – Vamos Amigos er den søteste lille vallak, og han bare elsker å være her, elsker publikum og hele atmosfæren.

-Jeg er så utrolig fornøyd med Vamos, og det er intet annet enn fantastisk at vi tar medalje her på dansk jord, sa den danske sølvvinneren Cathrine Laudrup-Dufour. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

-Hesten min skvatt litt i dag, men jeg klarte å få ham sammen fort og jeg er fornøyd. Hesten min ble litt påvirket av arenaen, men vi hadde en jobb å gjøre – og han gjorde den, selv om han skvatt litt, sa Dinja van Liere, bronsevinneren,, som også trakk frem sin trener Rieky Young.

– Hun hjelper meg også som mental trener, for jeg er ganske fersk på dette nivået., sa Dinja.

Hun ser frem til mange år med sin hest.

– Han er en herlig hest, en klovn – så entusiastisk. Han er så morsom å jobbe med og har et utrolig talent. Hans høydepunkt er alltid hans piaff og passage – han gjør det så lett – det er bare en avslappende del av rittet. Nå er jeg tent på å ri til 80 % - Hermes og jeg skal være sammen om dette lenge fremover, så vi kommer absolutt til å klare det!

- Nå er jeg tent på å ri til 80 % - Hermes og jeg skal være sammen om dette lenge fremover, så vi kommer absolutt til å klare det, sa nederlandske Dinja van Liere etter sitt bronseritt med Hermes. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

Rett nedenfor medaljeplass kom tyske Isabell Werth/DSP Quantaz (Quaterback/Hohenstein) med 79,407 %, foran landsmann Benjamin Werndl/Famoso (Farewell III/Welt Hit II) med 78,237 % og britiske Charlotte Dujardin/Imhotep (Everdale/Vivaldi) ) som fikk 77,280 %.

Startlisten rommet opprinnelig 30 startende, men tyske Frederic Wandres/Duke of Britain trakk seg før start. Australske Lyndal Oatley/Eros ble blåst ut som følge av at hesten ikke ble ansett som rentgående.

Resultatliste

Med dagens Grand Prix Special er det også klart hvilke ekvipasjer som skal opp midtlinjen onsdag kveld i kürfinalen. De 15 som skal ri da er:


Charlotte Fry/Glamourdale (GBR)

Cathrine Laudrup-Dufour/Vamos Amigos (DEN)

Dinja van Liere/Hermes (NED)

Isabell Werth/DSP Quantaz (GER)

Benjamin Werndl/Famoso (GER)

Charlotte Dujardin/Imhotep (GBR)

Gareth Hughes/Classic Briolinca (GBR)

Daniel Bachmann Andersen/Marshall-Bell (DEN)

Adrienn Lyle/Salvino (USA)

Patrik Kittel/Touchdown (SWE)

Juliette Ramel/Buriel K.H. (SWE)

Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera (DEN)

Therese Nilshagen/Dante Weltino OLD (SWE)

Emmelie Scholtens/Indian Rock (NED)

Alejandro Sánches del Barco/Quincallo de Indalo (ESP)