6. plass til Emma og Mr. Gold G i Tolbert

Denne helgen danser Emma Løkken og Mira Antonsen Hjelle med sine firbeinte makkere på dressurbanene i Nederland, hvor de deltar for Norge i CDI Tolbert.

Stevnet er så vidt i gang, og den norske ekvipasjen har allerede forsynt seg av premiebordet (foto: privat).
av
Åse-Berit Jamne

Tre dager på reise fra Oppdal var ingen hindring for atten år gamle Mr. Gold G (Milan x Lobster, oppdretter Gitte L. Andersen) - med Emma Løkken klinket han til med 69,293% på stevnets første dag i juniorenes lagtest og plasserte seg dermed på en fin 6. plass i et sterkt startfelt. Ekvipasjen hadde en meget sterk fjorårssesong hvor de blant annet vant HM og NM, samt avsluttet med to seirer av to mulig på den internasjonale arenaen i Lillestrøm under Norwegian Horse Festival - for å nevne noe. Årets sesong må også sies å ha begynt bra - for noen uker siden forsvarte hun tittelen i Hallmesterskapet, og årets første internasjonale stevne har begynt mer enn godkjent for det unge talentet. Vinner av juniorenes lagtest ble nederlandske Yasmin Westerinkpå KWPN-vallaken Dibert L (Vivaldi x Balzflug, oppdretter H. Lamers) med et resultat på 72,172%.

- Jeg er veldig fornøyd med i dag. Vi hadde noen småfeil her og der, men jeg er likevel veldig fornøyd med å kunne få vist frem hva vi har jobbet med de siste månedene, forteller Emma. - Selv om vi hadde noen ufokuserte momenter i dag med en litt våken og sprek hest er jeg veldig fornøyd med at jeg lærer meg mer og mer hvordan jeg skal kontrollere de forskjellige girene på Mr. Gold. Det er utrolig gøy å gjøre det så bra på årets første internasjonale stevne. Jeg gleder meg til resten av uken og den kommende sesongen, og å utvikle meg og bli enda bedre sammen med Mr. Gold, smiler hun.

Mira Antonsen Hjelle og hennes fjorten år gamle Filur af Groenagergaard (Vasehoejs Kashi, oppdretter Jens-Jørgen Nielsen) innledet stevnet med 63,714% i dagens lagprogram for ponnier, et resultat som holdt til 17. plass i en klasse hvor tyske Lilli Helldorff vant på Dobbi Dobsen (Dimension At x Dublin) med 73,286%.

Strålende start på den internasjonale sesongen (foto: privat).