5*-stjerners resultater og topp fem-plasseringer

Ikke alle nordmenn tilbringer påsken på påskefjellet, men legger inn utenlandsturer og sprangbaner i stedet. Det har resultert i både seire og norske plasseringer innenfor topp fem.

Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

På vei til nytt Longines Global Champions Tour i Mexico, som går 28. april til 1. mai, kan Geir Gulliksen se tilbake på flere gode runder på Miami Beach, med hestene Grandino H og Best Boy. Tidlig i løpet av 5*-stevnet i Florda ble det en fin niendeplass med Equine America Grandino H e. Calvino Z på den individuelle resultatlisten i GCL-klassen over 1,60 m høye hinder torsdag. Torsdag red Geir inn en 13. plass i 1,45 m klasse med Best Boy e. Contagio/Sunrise etter en 4-feils runde.

Resultater Longines Global Champions Tour Miami Beach

Morgendagens ryttere har hoppet ved Azelhof i Lier, Belgia. Rasmus Aasland avsluttet innsatsen der riktig godt, især i CSIP 1,25 m Grand Prix. Med Gaoth Mhara Lad gikk han videre til omhopping etter feilfri grunnomgang. En bom ned i omhoppingen ga en fin femteplass.

En annen norsk rytter som red seg til plassering innenfor topp fem var Hannah Nyhaug som lørdag red Gezel e. Zirocco Blue/Indoctro til en andreplass i Junior/U25 m 1,40 m tidshopping etter rask og feilfri runde. Plassert som nummer to i en tidshoppingsklasse lørdag ble også Mikkel Fredin Nilsen/Attyrory Warrior i CSIP 1,20 m.

Resultater Lier

I belgiske Lanaken sørget Celine Eknes Hegna for at «Ja, vi elsker» lød ut fra høyttalerne etter seier i torsdagens CSI1* 1,15 m med Portobello Road L e. Tornesch/Bentley. Ekvipasjen fulgte opp med en topp fem-plassering lørdag i samme klasse.

Resultater Lanaken

Norske topp-fem plasseringer har det blitt også ved Sentower Park, Belgia. Amalie Steen Hegre har nylig rulet på de nasjonale banene, og viste i helgen at dette var prestasjoner på internasjonalt nivå. Av 12 starter red hun inn åtte plasseringer, samtlige innen topp ti. Høyest på resultatlisten var to tredjeplasser, med henholdsvis Ivan i CSI1* 1,20 m og Itienne M e. Dutch Design/Cardino i CSI2* 1,40. Ada Braaten Johnsen avsluttet sin innsats der i CSI2* 1,40 m med å ta en fjerdeplass med My Way B.&V. e. Emerald/Nabab de Reve. Henny Gitlesen/Elle Sanina stod også på listen over norske ekvipasjer med en fjerdeplass, den tok de i CSI1* 1,30 m torsdag.

Victoria Kingdom-Clark klinket lørdag til i CSI1* 1,25 m med en rask nullrunde sammen med Charisma e. Crelido/Come On og sikret seg en sterk andreplass.

Resultater Sentower Park

Nora El Sayed Hansen var alene om å være norsk ved Toscana Tour i Arrezzo, men tok en «Amalie» der og red inn seks plasseringer av seks mulige i påskehelgen, deriblant en seier i Junior Tour 1,20 m med Jamal Vd Heffinck e. Kalaska de Semilly/Cassini II og en andreplass med Action Aimee e. Action-Breaker/Stakkato i Bronze Tour 1,20 m.

Resultater Toscana Tour