4-stjerners GP-seier til Ingrid Gjelsten i USA

Ingrid Gjelsten imponerer stort i USA - lørdag kveld tok enda en Grand Prix-seier ved Desert International Horse Park i Thermal, California. Denne gangen gikk hun til topps i CSI4* 1,55 Grand Prix. – Min største seier, dette var en drøm som ble til virkelighet, sier Ingrid.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund / Ingrid Gjelsten
En ny Grand Prix-seier er et faktum for Ingrid Gjelsten og VDL Edgar M - nå et hakk lenger opp, denne gangen i CSI4* Grand Prix. (Foto: High Desert Sport Photo)

33 ekvipasjer deltok i klassen lørdag kveld, der kanadiske Peter Grant var banebygger. Det var krevende oppgaver de ble satt på, en etter en pådro de seg feil. Ingrid og hennes VDL Edgar M (Arezzo VDL/Marlon, oppdrette E. Meijer og M Meyer) var nummer 28 ut og ble den første som var feilfri både på hinder og tid. Kun én annen ekvipasje klarte å kopiere dette resultatet, kanadiske Ali Ramsay/Bonita VH Keizershof Z (Bustique/For Pleasure, oppdretter Leon Otten).
Ingrid var dermed først ut i omhopping. Tiden ble god, men det ble en bom ned på veien. Dermed hadde Ramsay muligheten, men hun tok med seg den siste bommen og måtte se seg slått på tid av Ingrid. Tredjeplassen gikk til nederlandske Mathijs Van Asten, som var feilfri på hinder i grunnomgangen, men som fikk et tidsfeil.

Ingrid hadde fokus på seg og sine oppgaver og var ikke klar over at det ikke var noen andre feilfrie før henne:

-Jeg var ikke klar over at det ikke var noen andre feilfrie, jeg bare fokuserte på meg selv og var veldig glad da vi var feilfrie. Jeg tenkte en del på tiden, for den var knapp, men jeg bare holdt meg til planen, jeg visste hesten min kan gjøre, jeg må bare tro på ham – og at han tror på meg. Han er fantastisk, han vil bare gjøre jobben, han gir meg så selvtillit, sier Ingrid.


Ingrid har prestert sterkt i USA, med en rekke seire og plasseringer, ikke minst med CSI3*Grand Prix-seieren i slutten av februar. Det var hennes andre feilfrie CSI3* Grand Prix – nå red hun feilfri grunnomgang og vant CSI4* Grand Prix. Det er enda et viktig hakk oppover, på vei mot det som er Ingrids mål; toppsporten.

-Dette er min største seier, dette er en drøm som ble til virkelighet, sier Ingrid. (Foto: High Desert Sport Photo)


-Dette er min største seier, dette er en drøm som ble til virkelighet, sier Ingrid etter seieren. – Jeg har en fantastisk hest, VDL Edgar, krevende, men en vinner. Jeg må takke min trener Jessica Kürten som har gitt meg selvtillit og troen på at jeg kan konkurrere med de beste, og jeg må også takke mine foreldre som gjør dette mulig!

-Jeg har en fantastisk hest i Edgar, og så må jeg takke min trener Jessica Kürten som har gitt meg selvtillit – og jeg må også takke mine foreldre som gjør dette mulig, sier Ingrid. (Foto: Privat)

Ekvipasjen gikk også null i CSI4* 1,50, en tidsopphingsklasse, torsdag der de ble nummer syv. Onsdag ble hun nummer fire i CSI4* 1,40 m med I Know (Arezzo VDL/Hors La Loi II, oppdretter H.J.M. Dekkers etter to nullrunder.

Resultat

Relaterte artikler