Nyheter

Utbruddet av Salmonella Typhimurium Publisert: 17.06.2018,  Sist endret: 19.06.2018

I går, 16.juni, hadde Norges Rytterforbund et telefonmøte med mattilsynet og hestenæringen, vedrørende salmonella utbruddet.

Mattilsynet har ikke kommet med noen ny informasjon men ønsket å gi oss en oppdatering. De jobber fortsatt med kartlegging og vil komme med mer informasjon i løpet av uka som kommer. Det er mattilsynet som er ansvarlig for informasjonen og tiltak vedrørende salmonella utbruddet, og det anbefales at man følger med på mattilsynets hjemmesider. Norges Rytterforbund vil gjøre det vi kan for å videreformidle god informasjon videre til vår organisasjon gjennom våre kanaler.

Vi vil uansett minne om god hygiene, både for hest, stall, personer etc. Mattilsynet ser ingen grunn til å avlyse stevner, da de stallene det gjelder og dyrehold, har blitt båndlagt.

Vi ser at det enkelte arrangør har bedt om egenerklæringsskjema, noe som er et positivt tiltak. Videre har arrangør vært flinke med å sette opp tydelig kontaktinformasjon til arrangørklubben, hvis det er noen som skal ha spørsmål i forkant.

For mer informasjon se:
Artikkel på hestesport.no
Hjemmesiden til mattilsynet.no for kontinuerlig oppdatering og informasjon

X