Nyheter

Ungdomssamling 2019 “Sammen om hesten” Publisert: 08.08.2019,  Sist endret: 16.08.2019

Artikkelen er oppdatert med pris og flere detaljer rundt program.
Ungdomssamling på Starum, Norsk Hestesenter 3.-6. oktober 2019 for medlemmer av Norges Rytterforbund, Det Norske travselskapet og Norsk Jockeyklubb. 

Vi fortsetter suksessen fra 2018 og inviterer for 2.gang til ungdomssamlingen «Sammen om hesten». Er du mellom 16 og 26 år (2003 – 1993), og brenner for hest? Vi inviterer hesteungdom mellom 16 og 26 år fra hele Norge til samling på Starum, Norsk Hestesenter for å lære mer om hest. Dette blir en helg som skal fylles med faglig og sosialt innhold hvor vi skal ha fokus på det vi alle har til felles, nemlig hesten.
Les hele invitasjonen her

Pris pr. deltaker er kr. 1.500,- (faktureres i etterkant)
I prisen inkluderer følgende:

• Overnatting 3 døgn inkl. frokost og lunsj – Starum kurssenter
• Enkel bevertning ved ankomst torsdag
• Bord i restauranten på Biri Travbane – middag, dessert, drikke og program
• Transport til/fra Biri travbane
• Middag lørdag

Tema og program

Temaer til årets samling vil være hestevelferd og smitteforebygging, longering, foring, skoning, ridning og trav.
Sjefsveterinær i DNT Anne Wangen kommer for å snakke om hestevelferd og smitteforebygging.
Stallmesteren tar dere med inn i stallen for å snakke om fôring av hest. Deltagerne vil få se på ulike hester og få introduksjon i hvordan man fôrer hestene ut fra alder, bruksområde, hold og behov. Smeden tar dere med for å snakke om skoing av hest, hvordan man skor for ulikt underlag, samt praktiske øvelser som gir en introduksjon til hva man kan gjøre hvis hesten din har en løs sko, hva trenger du i stallen og muligheten for å prøve seg praktisk selv.
De som kommer fra travsporten vil få en praktisk innføring i ridning, mens medlemmer av NRYF og NJ vil bli nærmere kjent med travet. I tillegg planlegger vi en felles tur til Biri Travbane med studentene på Starum.

Faglige temaer og innhold er i utvikling, derfor kan endringer/nye elementer komme.

Vi kan skrive ut dokumentasjon for gyldig fravær fra skole.

For medlemmer av Norges Rytterforbund:
NRYF  ønsker velkommen til ungdommer som er positive ambassadører for ryttersporten og som ønsker seg en utviklende og kunnskapsrik samling. Ungdomssamlingen bygger på mye av det samme konseptet som samlingen i 2018, derfor ønsker vi spesielt nye deltagere velkommen.
Detaljert program med tidspunkter vil komme i august. Prisen er en engenandel, samt at deltagerne selv må dekke transport frem og tilbake til Starum. Søk gjerne klubben eller kretsen din om å få dekket kostnaden for samlingen.

Det er et begrenset antall plasser og vi ønsker oss deltagere fra hele landet. Send en kort søknad om deg selv og hvorfor du bør få muligheten til å delta på denne samlingen. Benytt dette skjema. Meld din interesse og send inn skjema til tine@rytter.no innen 1.september

X