Nyheter

SPREDTE HESTEGLEDE I BERGEN SENTRUM Publisert: 15.09.2015,  Sist endret: 15.09.2015

Lørdag den 5. september var Idrettsrådet i Bergen vert for arrangementet «Idrettens dag» på Festplassen, hvor en mengde idrettslag fikk mulighet til å vise fram sin sport. I anledning Rytterforbundets 100 års-jubileum var Hordaland Rytterkrets også tilstede med kjekke ryttere, ridelærere og foreldre, samt shetlandsponnien Camomilla.

Tekst og foto: Ingrid Vee Hagestuen

Bilde 1
Små og store var innom standen til Hordaland Rytterkrets

– Hestesporten er noe man ikke ser så mye til i bybildet til vanlig, derfor er jeg gledelig overrasket over at også Rytterkretsen ønsker å delta her, sier daglig leder i Idrettsrådet i Bergen, Roar Andersen. Han har vært konferansier på Festplassen denne dagen, i tillegg til å ha tatt del i planleggingen av arrangementet. – Det kan være mye myter og fordommer om hester og hestesport, derfor er det kjekt å se at så mange mennesker har kost seg på standen til Rytterkretsen i dag.

Mathias og indi

Søsknene Mathias(5) og Ingrid(3) var to av de mange barna som fikk hilse på Camomilla. –Jeg vil gjerne ha en ponni i hytten min i hagen, men mamma sier det blir for trangt, sier Mathias.

 

 

 

Helene Isabell Mathisen(8) var tilstede fra Epona Rideklubb, for å fortelle andre om hvor kjekt det er med hest. Hun har ridd i 2 år, og synes det er bra at andre barn også får høre om ridning. – Ponnien er veldig populær, sier hun. –Det ser ut som at mange synes det er gøy å klappe den.

bilde 3

Helene Isabell Mathisen rir på Epona Rideklubb hver onsdag og var med å gi ut både nystekte vafler og info om ridning på Festplassen.

Bilde 4

Bibbi Hjelle(17) fra Epona Rideklubb, Marie Lund(18) fra Sætregården Hestesportsklubb og Even Kleppe Hagebø(12) fra Bergen Rideklubb snakket med mange barn og voksne i løpet av dagen. – Det er kjekt med et sånt tiltak, sier Bibbi. –Man får vise fram sin egen idrett i tillegg til å bli kjent med andre sporter.

X