Nyheter

Sprangstjerner med popkarrierer Publisert: 07.05.2015,  Sist endret: 07.05.2015

Året var 2002. Heidi Skar fikk en idé og tok et initiativ – hun startet en interesseorganisasjon for rytterne. Målet var å støtte utøvere som var villige til å representere norsk ryttersport på en sunn og fornuftig måte gjennom laget sitt. Laget fikk lik støtte uansett om de vant eller ikke, om det ble plassering eller ei. Poenget var å støtte ryttere på vei oppover, bidra til samhold og til å motivere til å fortsette  satsningen. Samtidig var ønsket å belønne ryttere som oppnår prestasjoner som lag i utlandet – dette var med på å plassere Norge på verdenskartet hvilket igjen var viktig for hele den norske ryttersporten.

La oss synge!

Heidi tok kontakt med popgruppa Ovation. Her fantes linken til hestesporten via landslagsrytter Tony Andre Hansen – han var en tredjedel av dette bandet sammen med Raymond Hansen og Stian Sætermo. Dermed kom idéen om CD’n «Fly high» – en sang spesielt skrevet for landslaget.

Landslaget spiller inn CD - Fly high - i 2002.

Landslaget spiller inn CD – Fly high – i 2002. (Foto: NTS)

I løpet av tre uker ble låta skrevet, komponert og innspilt og ikke minst finansiert gjennom sponsorer. Og ikke minst var hele landslaget med og koret! I landslaget på den tiden fant man ryttere som Connie Bull, Stein Endresen, Peter Flam, Geir Gulliksen, Jan Auen Hafskjold, Esben Johannessen Nina Bråten, Siv Gunhild Waldeland og Christian Anfinnsen Øien. Sangen ble lansert med brask og bram under Oslo Horse Show 2002, med live opptreden foran 8000 publikummere.

En av koristene hadde ikke lært seg sangen utenatt til innspillingsdagen - derfor klistret Geir opp teksten på ryggen til Peter Flam slik at Geir også kunne synge med..

En av koristene hadde ikke lært seg sangen utenatt til innspillingsdagen – derfor klistret Geir opp teksten på ryggen til Peter Flam slik at Geir også kunne synge med.. Det skal også sies at Stein Endresen måtte gjøre tre opptak før det satt. (Foto: NTS)

Salget av CD’en gikk strykende under OHS, ledsaget av signeringer ved popstjernene selv. Over 650 CD’er ble solgt i løpet av den helgen. NRK viste musikkvideoen til låta flere ganger i forbindelse med sendingene fra Spektrum, og også flere radiostasjoner red på bølgen og spilte sangen for det norske folk. Sangen spredte seg også utenfor landets grenser, når rytterne var ute og startet i den store verden tok de selvsagt med seg sin egen sang. Det resulterte i at de norske rytterne fikk høre «Fly high» når de red sine runder!

 

Ovation live i Spektrum

Til stor jubel fremførte Ovation og landslaget Fly High i Spektrum under Oslo Horse Show 2002. (Foto: Helge Søfteland)

En musikkvideo ble også spilt inn, igjen med rytterne som aktører. Dette mesterverket nådde statskanalen og ble vist hele 7 ganger i forbindelsene med TV-sendingene på NRK fra Oslo Horse Show 2002, klippet inn mellom rundene av World Cup og Grand Prix i Spektrum. Også Eurosport kom på banen, de brukte musikken og videoen i forbindelse med deres sending fra Norway Grand Prix i 2003.

Popstjerne-viraken kom kanskje litt overraskende på sprangrytteren Geir Gulliksen!

Popstjerne-viraken kom kanskje litt overraskende på sprangrytteren Geir Gulliksen! (Foto: Helge Søfteland)

Flere prosjekter

Sangen ble fulgt av andre prosjekter. Det ble laget en video med klipp fra landslagets prestasjoner, klipp fra diverse kostymehoppinger og intervjuer, ledsaget av musikk. Denne ble vist under rytterkonferansen. Denne ideen utviklet seg videre til å lage en profesjonell presentasjonsvideo som blant annet ble brukt overfor sponsorer med stor suksess.

I 2004 og 2005 ble det laget kalendere, finansiert gjennom sponsorer. Disse inneholdt bilder fra høydepunkter innen norsk ryttersport. Disse ga inntekter både til Norwegian Team Spirit og til klubber og utvalg som solgte kalenderne. Norwegian Team Spirit syntes det var viktig å trekke inn klubbene i prosjektene idet det bidro til en følelse av at man løftet landslaget til gode prestasjoner sammen Alle prosjektene resulterte blant annet i at rytterne som representerte Norge i Nations Cup i 2004 og 2005 fikk utbetalt 200 000 kroner.

Ny sang i 2006

Norwegian Team Spirit fikk flere sponsorer på laget, Kingsland sørget for ytterjakker og like ridejakker, schabracker og ørehetter så alle og enhver kunne se at dette var et lag. Gjensidige var med på det hele – Felleskjøpet likeså via fôr til rytternes hester. Så var det tid for ytterligere en sang, i 2005 ble det laget en ny cd og dvd, Feel the Spirit – nå for å kunne gi støtte under nasjonshoppingene i 2006 og 2007. Igjen fikk Ovation hjelp av det norske spranglandslaget. Disse sangfuglene fikk ytterligere bistand fra pararytteren Ann Cathrin Lübbe som sørget for inspirasjon og et olympisk gulldryss der hun kom med to ferske gullmedaljer fra Paralympics 2004 til innspillingen. Sangen ble i likhet med forgjengeren Fly high spilt inn i Oslo, mens DVD’en Feel the Spirit ble spilt inn både i Drammen og Oslo, etter at rytterne var både stylet og frisert. Under under Norway Grand Prix i Drammen det året ble både CD og DVD fra innspillingen med filmsnutter av rytternes prestasjoner flettet inn lansert. I forbindelse med innspillingen i Drammen 2005, var det utlyst en konkurranse i Hestesport – 18 år gamle Christina Møller fra Vennesla vant en drømmedag og fikk bli med på det hele. Lørdagen under Oslo Horse Show tok rytterne sammen med Ovation skrittet ut på musikkscenen og underholdt sine trofaste fans i Spektrum. Det var mange som kunne «Feel the Spirit» den kvelden!

Prosjektet varte til 2008, det året det ble opprettet en stilling innen marked- og kommunikasjon i NRYF.

-Det var mye jobb å skaffe alle sponsorene og få alt i system, men det var verdt hver eneste arbeidsøkt. Så godt som alle som ble spurt sa ja til å være med på dette, for det var noe nytt og annerledes. Og etter hvert som de så at det ble mye ut av det ble de med på enda mer. Jeg ser tilbake på dette med stor glede og takknemlighet. Dette var en glanstid med  seniorene i Nations Cup, EM og OL-kval – en herlig tid, sier Heidi Skar.

“Fly high” du også – hør sangen her

 

X