Nyheter

Sprang: Braaten ny landslagsleder Publisert: 05.01.2018,  Sist endret: 05.01.2018

Norges Rytterforbund har engasjert Nina Braaten (48) som ny landslagsleder for ponni og children ryttere i sprang, for 2018.

Braaten har selv trappet ned som aktiv sprangrytter og hennes hovedfokus i dag er å trene opp ryttere og utdanne hester. Nina driver til daglig Drøbak Ridesenter og har gjort dette siden 2006.

Selv startet Braaten sin trenerkarriere på starten av 90-tallet. Siden den gang har hun tatt den formelle trenerutdanningen gjennom NRYFs trenerstige og er en av få som har trener 3 autorisasjon.

«Jeg er ydmyk og takknemlig for oppgaven som landslagsleder for ponni og children i sprang. Jeg har mange spennende utfordringer foran meg og opplever at det stort engasjement og vilje i sporten. Videre gleder jeg meg til å være med å utvikle de unge utøverne, og kunne dele min kompetanse og erfaring» forteller Nina Braaten. 

“Vi tror Braaten kan bli en spennende ressurs i landslagsgruppen og se hvordan hun kommer til å arbeide med de unge utøverne. Vi gleder oss til sesongstart», avslutter sportssjef Nina Johnsen.

Nina Braaten kommer til å være tilstede under «Samling uten hest» og vil presentere sportsplanen for ponni og children.

Hva gjør en landslagsleder?

Arbeidshverdagen til en landslagsleder i NRYF vil være variert, utfordrende og spennende. «Som landslagsleder må du kunne arbeide selvstendig og samtidig være en dynamisk leder i et effektivt team», sier Nina Johnsen, sportssjef i NRYF.

«En landslagsleder skal ha en sterk trenerbakgrunn, men vel så viktig er å ha gode, samlende, systematiske og organisatoriske lederevner. Enkelte forveksler landslagstrener med landslagsleder, men i NRYF er det tidligere besluttet at vi skal ha leder for landslagene, med tett kontakt med rytternes hjemmetrenere. Det gjennomføres samlinger med blant annet eksterne trenere som gjennomfører både mental-, fysisk- og ridefaglig trening, i henhold til sitt fagfelt», uttaler Nina videre.

X